24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
11 Μαρτίου 2011

Θέτει ως όρο για την επιμήκυνση γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Την υλοποίηση, από την Ελλάδα, ενός «γενναίου» προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με πώληση δημόσιας περιουσίας είτε χρησιμοποίησής της ως εξασφάλιση για δανεισμό, θέτει ως προϋπόθεση η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναινέσει στην επιμήκυνση του δανείου προς την Ελλάδα και ενδεχομένως στη μείωση του επιτοκίου του. Σε σχετικές αναφορές προέβη η κ. Μέρκελ σε κλειστή σύσκεψη με Γερμανούς βουλευτές, ενόψει της αποψινής συνόδου κορυφής του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε επίσης ότι διαφωνεί με την επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά με κεφάλαια τόσο του προσωρινού, όσο και του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, που θα ενεργοποιηθεί μετά το 2013.
Η στάση της κ. Μέρκελ είχε αντίκτυπο στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, χθες το απόγευμα στο Παρίσι. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρκοζί υπήρξε ιδιαίτερα συγκρατημένος, ενώ ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι η εκτίμηση πως η επαναγορά κρατικών ομολόγων «μοιάζει αυτήν τη στιγμή αδύνατη», αλλά και ότι ακόμη και η εξασφάλιση της μείωσης επιτοκίων δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μάλιστα, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε πως «η διαπραγμάτευση είναι οπωσδήποτε και δύσκολη και σκληρή».
ΑΠΕ ΜΠΕ