24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
14 Μαρτίου 2011

Σε διάλογο καλεί την αντιπολίτευση ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν
Ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν Σάλμαν μπιν Χάμαντ αλ Χαλίφα κάλεσε και πάλι την αντιπολίτευση σε διάλογο δηλώνοντας ότι τους κάνει την «καλύτερη δυνατή πρόταση».
«Ελπίζω ότι θα δεχθούν έναν διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Τους έχουμε κάνει την καλύτερη πρόταση που θα μπορούσαν να ελπίζουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αλ Χαλίφα μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.
«Μόλις καταλήξουμε σε συμφωνία θα την υποβάλλουμε σε δημοψήφισμα. Ο λαός του Μπαχρέιν θα είναι ο τελικός κριτής», πρόσθεσε.
Ο βασιλιάς Χάμαντ μπιν Ισα αλ Χαλίφα όρισε τον πρίγκιπα να διεξάγει διάλογο με την αντιπολίτευση, όμως το ισχυρό σιιτικό κίνημα Wefaq θέτει όρους, ανάμεσά τους την παραίτηση της κυβέρνησης.
«Τελικά όλοι θα ζήσουμε στην ίδια χώρα και πρέπει να συνομιλούμε», επεσήμανε ο πρίγκιπας αλ Χαλίφα.
Ο Γκέιτς εκτίμησε χθες Σάββατο από τη Μανάμα ότι το καθεστώς του Μπαχρείν, που αντιμετωπίζει μεγάλο κίνημα αμφισβήτησης, θα πρέπει να υιοθετήσει γρήγορα σημαντικές μεταρρυθμίσεις διότι διαφορετικά κινδυνεύει να αντιμετωπίσει την παρέμβαση του Ιράν.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 14 Φεβρουαρίου στο Μπαχρείν, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι σιίτες και κυβερνάται από μία σουνιτική δυναστεία.
Αστυνομική καταστολή αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων
Η αστυνομία διέλυσε με τη χρήση δακρυγόνων αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας Μανάμα και οκτώ αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν.
Η αστυνομία κατέστρεψε τις σκηνές, που οι διαδηλωτές είχαν στήσει μπροστά από την οικονομική ζώνη της Μανάμα και «οκτώ αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται», τονίζει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας», χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.
Οι περίπου 350 διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο, προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στην οικονομική ζώνη, δημιουργώντας μία ανθρώπινη αλυσσίδα, τονίζουν οι διοργανωτές.
Την Παρασκευή, οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να κάνουν πορεία προς το βασιλικό ανάκτορο στη Μανάμα, όμως εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ