24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
7 Μαρτίου 2011

Όλα άλλαξαν με μιας στον δήμο Αρταίων. έγινε φανερό και από τις φετινές εκδηλώσεις στο καρναβάλι και ειδικά στα κούλουμα.
Διαβάστε την παρακάτω είδηση που αναρτήθηκε στην σελίδα του δημάρχου και θα το διαπιστώσετε.
Ένα ανύπαρκτο συμβάν που βόλευε κάποιους έγινε ΕΘΙΜΟ.
Φαίνονται καθαρά οι ανατροπές και οι αλλαγές.


ΤΟΤΕ  ΠΑΛΙΑ
Κούλουμα στον Παιδότοπο  [3.3.09]
Την Καθαρά Δευτέρα, όσοι, μικροί και μεγάλοι, έμειναν στην πόλη της Άρτας, γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δημοτικό Παιδότοπο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος της Άρτας, με νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και λαγάνα, γλεντώντας με ζωντανή μουσική, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιχείρησαν το πέταγμα του χαρταετού, ψηλά, στον ουρανό της Καθαρής Δευτέρας, τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο, που προαναγγέλλει την άνοιξη και σηματοδοτεί το τέλος των Απόκρεω και την αρχή της Σαρακοστής, για τη σωματική και πνευματική κάθαρση των χριστιανών, σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησία. Τα Κούλουμα είναι μια γιορτή που συνδυάζεται με τη μαζική έξοδο του κόσμου στην εξοχή και που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος της Άρτας έχει καταφέρει να την «αναστήσει» και να την καταστήσει θεσμό. «Καλή Σαρακοστή» ευχήθηκε ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης και του χρόνου, πάλι στον ίδιο χώρο, να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Κούλουμα με υγεία και χαρά.
ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Σε χειμωνιάτικο τοπίο γιορτάστηκαν στην Άρτα τα Κούλουμα   [7.3.11] Με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιονόπτωση η οποία εκδηλώθηκε πρόσκαιρα ακόμα και μέσα στην πόλη της Άρτας οι Αρτινοί γιόρτασαν τα καθιερωμένα Κούλουμα. Εντούτοις οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους Αρτινούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο έθιμο. Στην πόλη της Άρτας τα Κούλουμα γιορτάστηκαν στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες, κάθε ηλικίας, οι οποίοι έδωσαν το «παρών», δοκίμασαν τα νηστίσιμα σαρακοστιανά εδέσματα και το κρασί που διένειμε ο Δήμος Αρταίων και διασκέδασαν με την ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Ο αέρας ευνόησε το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού στο οποίο πολλοί δοκίμασαν τις ικανότητές τους. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην καθαριότητα του χώρου του εκθεσιακού τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί και ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης με τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αρταίων. Ο κ. Παπαλέξης αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους δημότες για τη Σαρακοστή ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και όλες τις δημοτικές κοινότητες του διευρυμένου Δήμου όπου έγιναν αντίστοιχες εκδηλώσεις την Κ. Δευτέρα. "Ο Αρτινός λαός παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, παρά τις δυσκολίες τις οικονομικές αντιστέκεται και γιορτάζει τα Κούλουμα σε ένα χώρο οργανωμένο, καθαρό. Όπως και εδώ, σε όλο το διευρυμένο Δήμο, στη Βλαχέρνα, στη Φιλοθέη, στο Ξηροβούνι, στον Αμβρακικό σήμερα όλοι οι Αρτινοί πολίτες και όλη η Ελλάδα βέβαια γιορτάζουν τα Κούλουμα" είπε ο κ. Παπαλέξης δίνοντας τις ευχές του για "χρόνια πολλά και Καλή Σαρακοστή" σε όλους.