24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
21 Μαρτίου 2011

Οι πρώτες δικαστικές τορπίλες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Εισαγγελικές «τορπίλες» εξαπολύει εντός της εβδομάδας η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου για την πολύκροτη υπόθεση των υποβρυχίων για την προμήθεια των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν μίζες άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανική εταιρεία FEROSTALL.
Εντός της εβδομάδας 37 μη πολιτικά πρόσωπα καλούνται ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα για την υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων από τη συγκεκριμένη εταιρεία που είχε αποφασιστεί να γίνει με απευθείας ανάθεση το 1998.
Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν αδικήματα για «απιστία», «δωροδοκία» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Οι πρώτοι ύποπτοι θα είναι στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι που είχαν διατελέσει μέλη των επιτροπών αξιολόγησης καθώς και ιδιώτες. Μέσα στο επόμενο διάστημα οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος που διενεργούν την έρευνα θα αποφασίσουν αν θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη βουλή και για ποιά πολιτικά πρόσωπα με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δικαστικές πηγές σημείωναν ότι όσο η έρευνα είναι ανοιχτή παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κύκλος των εμπλεκόμενων προσώπων και των αδικημάτων.
 

capital.grΠηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr