24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
13 Απριλίου 2011


«Η χώρα βρίσκεται σε ένα δύσκολο αλλά αποδοτικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό κράτος, με αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και πολιτών, αλλά και προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων, τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε για οριζόντιες περικοπές μισθών, δεν μιλάμε για οριζόντιες αποφάσεις που θα πλήξουν το εισόδημα των πολιτών, αντίθετα κάνουμε αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες και είναι πράγματα που είναι και στους προγραμματικούς μας στόχους».
Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι ακόμα και σε αυτό το «δαιμονοποιημένο» μνημόνιο υπάρχει μια δρομολογημένη και κοστολογημένη πορεία, ότι η ύφεση είναι αυτή που αναμενόταν και πως, ωστόσο, με την τήρηση των στόχων στο β’ εξάμηνο του 2011 θα αρχίσουμε να έχουμε μια θετική πορεία ως χώρα, που σημαίνει ότι μέσα στο 2012 θα μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη, μείωση ανεργίας, αύξηση θέσεων εργασίας που συνδέονται με την ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.
Τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας, κάνουμε όλες τις κινήσεις ώστε να αυξήσουμε την επίδραση αυτών των κινήσεων στα οικονομικά πράγματα της χώρας και ο μεγάλος δανειακός μας στόχος είναι να βγούμε στις αγορές ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε και το προγραμματικό μας έργο πολύ καλύτερα», είπε.
Τόνισε δε ότι «εμείς δεν ήρθαμε να μείνουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στόχων και να βάλουμε μπροστά μια πορεία με αυτόματο πιλότο, γιατί έτσι δεν θα πηγαίναμε ποτέ μπροστά», αλλά αντίθετα, η κυβέρνηση παίρνουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο εθνικό σχεδιασμό και βάζει την προοπτική της χώρας πιο μπροστά.
«Γι’ αυτό ζητήσαμε και μια μεγαλύτερη εθνική συναίνεση από αυτή που παρέχεται σήμερα, αν παρέχεται, από τις πολιτικές δυνάμεις», συμπλήρωσε.
Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «έχουμε μπροστά μας ακόμη έναν δύσκολο δρόμο, πολλές φόρες δύσβατο, αλλά η προσπάθειά μας συνεχίζεται και συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση» και ότι η κυβέρνηση έχει τους στόχους γιατί έχει το πολιτικό σθένος και την ισχυρή βούληση να αποτυπώνει και να λέει την αλήθεια στους πολίτες και τους εταίρους μας.
«Δεν αφήνουμε τίποτα «για αργότερα», όπως ήταν το αγαπημένο σλόγκαν της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ που εν πολλοίς ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας», είπε και υπογράμμισε ότι μέσα από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής η κυβέρνηση οριοθετεί τα δημοσιονομικά θέματα, την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή «ώστε συντεταγμένα και με κοινωνική δικαιοσύνη να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί σε ένα ομολογουμένως δύσκολο τοπίο».
Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά συγκροτημένα με σχέδιο και δημιουργεί την απαραίτητη προοπτική και ελπίδα για τη χώρα και πως αποτελεί δύναμη ευθύνης και αποφασιστικότητας και βγάζει τη χώρα από το «τούνελ», οδηγώντας τη στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
Παράλληλα σημείωσε ότι αντιμετωπίζει αποφασιστικά όλες τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, «λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας ακόμη και αστάθμητους παράγοντες που δεν είναι ελεγχόμενοι από εμάς».
Ερωτηθείς ποιοι είναι αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο και ρευστό τοπίο και πρόσθεσε πως όσο πηγαίνουμε καλύτερα τόσο περιορίζονται και οι αστάθμητοι παράγοντες και βελτιώνεται η δύναμή μας για να τους ελέγχουμε και να τους αντιμετωπίζουμε.
Είπε ακόμη ότι «υπάρχει ένα διεθνές ρευστό τοπίο» και ότι «η ΕΕ ψάχνει να βρει το βηματισμό της μέσα στην κρίση που περνάμε, πολύ περισσότερο η χώρα μας που μπήκε αθωράκιστη σε μια κρίση που μαθηματικά ερχόταν και που η ΝΔ την απέκρυπτε».
Υπογράμμισε δε ότι όσο υλοποιούνται οι στόχοι και ενδυναμώνει η χώρα τόσο αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες, που πάντα θα υπάρχουν, περιορίζουν την επίδρασή τους στα ελληνικά πράγματα.
Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων και ότι παρόλο που «μπορεί να κατηγορούμαστε ότι το διαψεύδουμε και ότι μετά φέρνουμε νέα μέτρα», δεν είναι έτσι «διότι αποδεικνύεται ότι κάθε φορά που ακούμε για νέα μέτρα, δεν τα βλέπουμε».
Ακόμη τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι «αποφάσεις για τις μεγάλες αλλαγές που υπάρχει ανάγκη να γίνουν και που είναι η μόνη λύση.