24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
5 Μαΐου 2011

«Η κρίση έχει ρίξει τη ζήτηση των αναψυκτικών, καθώς  οι περισσότεροι βγαίνουν πλέον έξω όλο και λιγότερο.  Εµείς, ωστόσο, συνεχίζουµε κανονικά την παραγωγή  τους. Ψάχνουµε συνεχώς γιανέους πελάτες, ώστε να   αντισταθµίσουµε τον µειωµένο τώρα τζίρο µας…», λέει  ο Γιάννης Γαροφαλάκης (στη φωτογραφία), ένα από τα  τρία αδέρφια που διευθύνουν την επιχείρηση Τεµένια,  στο οµώνυµο ορεινό χωριό των Χανίων
«Με τα τελευταία,φετινά χιόνια αποκλειστήκαµε για δύο µέρες. Τα φορτηγά µας ήταν αδύνατον να βγουν έξω στους δρόµους για τις διανοµές των προϊόντων µας. Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, κάτω δεν το βάζουµε, γιατί είµαστε από τους… κουζουλούς! Εξι - εφτά οικογένειες αποµείναµε όλες κι όλες στην Κρήτη να ασχολούµαστε ακόµα µε την παραγωγή αναψυκτικών…».  Σε υψόµετρο 850, στο χωριό Τεµένια, 63 χιλιόµετρα από τα Χανιά, ξέρουν να αξιοποιούν το νερό των ιαµατικών πηγών της περιοχής τους. Από το 1954 στον χώρο της παραγωγής και εµπορίας µιας ολόκληρης σειράς αναψυκτικών, η οικογένεια Γαροφαλάκη είναι µια από τις µετρηµένες βιοτεχνίες ανά τη χώρα που επιµένουν να βγάζουν στα ράφια και στους χώρους εστίασης τα δικά τους αναψυκτικά.

«Ο πατέρας µας Γιώργος ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας µας. Από το 1986 πια το ιδιόκτητο εργοστάσιό µας διευθύνουµε τα τρία παιδιά του, ο Τάσος, ο Στέλιος και εγώ. Με προσωπική εργασία µας κι άλλα είκοσι άτοµα ως προσωπικό, καταφέρνουµε και παράγουµε ετησίως 500.000 κιβώτια των 24 φιαλών (250 ml). Αεριούχα ποτά όπως λεµονάδες, πορτοκαλάδες, µανταρινάδες, γκαζόζες και σόδες, φρουτοποτά από βύσσινο και φραγκοστάφυλο, αλλά και τσάι κι ανθρακούχο νερό, όλα µε την επωνυµία Τεµένια, φτάνουν σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα µέσω αλυσίδων σούπερ µάρκετ και χονδρεµπόρων. Κατά καιρούς, µάλιστα, κάνουµε και εξαγωγές σε Κύπρο, Γερµανία, Φινλανδία και Καναδά…», λέει στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος µάρκετινγκ και πωλήσεων Γιάννης Γαροφαλάκης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ «ΓΟΛΙΑΘ» – τις µεγάλες εταιρείες του κλάδου τους – οι µικροί των αναψυκτικών είναι υποχρεωµένοι, όπως λέει, να βασιστούν στα δικά τους συγκριτικά πλεονεκτήµατα. «∆ιαθέτουµε και την ανώτατη πιστοποίηση για τα κα θαρά προϊόντα µας, οι πρώτες ύλες µας προέρχονται κυρίως από το νησί µας. Αφετέρου, ποντάρουµε και στη διαφορετικότητά µας: κατοχυρώσαµε, για παράδειγµα, το µπιράλ – είδος αναψυκτικού µε αγνά τοπικά αιθέρια έλαια από φρούτα, µε βάση παραδοσιακή συνταγή µας, που κρατά περισσότερο από πενήντα χρόνια. Και την γκαζόζα µας, πάλι, εδώ στην Κρήτη τη φτιάχνουµε τελείως αλλιώτικη…», υποστηρίζει και µιλά για δουλειά όχι απλώς απαιτητική, αλλά από τις σκληρότερες, απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισµό. «Πάνω απ’ όλα θέλει µεράκι, να το παλεύεις. Εµείς έχουµε στα συν µας και την παράδοση και εµπειρία τόσων ετών, ήδη από µια εποχή παλαιότερη, πιο εύκολη από τη σηµερινή της κρίσης. Αυτό που κάνουµε είναι να προσαρµοζόµαστε διαρκώς στα νέα δεδοµένα και να συνεχίζουµε τον αγώνα µας…», τονίζει.