24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
12 Μαΐου 2011

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την εικόνα αστυνομικών που χτυπούν διαδηλωτές που βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος. «Αυτοί οι οποίοι έτρεχαν και κλωτσούσαν αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αμυνθεί, πιστεύω ότι είναι ακατάλληλοι για αστυνομικοί», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ, εκτιμώντας ότι σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει και η αστυνομική έρευνα.
"Είχαμε έναν μεμονωμένο διαδηλωτή στην εικόνα, ο οποίος ήταν στο έδαφος και επομένως προσφερόταν για να συλληφθεί, αν έπρεπε να συλληφθεί. Ένας ή δυο αστυνομικοί με πολύ ψύχραιμες κινήσεις μπορούσαν να το κάνουν αυτό", ανέφερε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Τόνισε ότι κατά την άποψή του η ΕΛ.ΑΣ.δεν μπορεί να ισορροπήσει. "Εχουμε παραστεί σε καταστάσεις, όπου η αστυνομία είναι απούσα, ή κοιτάει αλλού, ή σφυρίζει αδιάφορα και αυτό μερικές φορές κορυφώνεται σε εξάρσεις βίας", είπε, παρουσιάζοντας ως μία από αυτές όσα συνέβησαν στην Κερατέα.
Εκτίμησε ότι η λειτουργία της αστυνομίας αποτελεί θέμα οργάνωσης και πολιτικής προσέγγισης των καθηκόντων της αστυνομίας. "Πρέπει να δούμε πως στρατολογείται, πως εκπαιδεύεται, πως μετεκπαιδεύεται η αστυνομία, τι πνεύμα κυριαρχεί. Έχω ζήσει σε χώρες δυτικές, όπου η αστυνομία ασκεί φρικτή βία, όταν πρέπει να ασκηθεί βία, έχω ζήσει στην Γαλλία, που φημίζεται για την βιαιότητά της, αλλά η οποία (αστυνομία) στις καθημερινές συναλλαγές είναι απολύτως ευγενής και συγκρατημένη και εντελώς τυπική", σημείωσε.
Σχολιάζοντας τη δολοφονία μετανάστη εξέφρασε την ελπίδα να μη σχετίζεται το περιστατικό με τη δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, προχθές τα ξημερώματα. "Αν ορισμένοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και αρχίζουν να σκοτώνουν μετανάστες τυχαίους, που συναντάνε στο δρόμο, έχουμε ένα άλλο αποτρόπαιο φαινόμενο, που θα ήθελα, πάση θυσία, να αποφύγουμε", πρόσθεσε.
Εκτίμησε ότι η δολοφονία του 44χρονου δεν είναι μόνον θέμα αστυνόμευσης, αλλά και διαχείρισης της μετανάστευσης. Πρότεινε την άμεση νομιμοποίηση και ενσωμάτωση όσων μεταναστών πληρούν προϋποθέσεις, όπως η παραμονή στη χώρα για 8 ή 10 χρόνια, έχουν οικογένεια και σταθερή δουλειά. Πρότεινε, επίσης, την επιστροφή όσων δεν έχουν χαρτιά στις πατρίδες τους.