24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
27 Μαΐου 2011

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην ατζέντα της συνάντησης η οικονομική κατάσταση της χώρας. Αντίδραση από ΣΥΝ που κάνει λόγο για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας» της κυβέρνησης. Να «μην υποκύψει στον εκβιασμό ο λαός», σημειώνει η Αλ. Παπαρήγα. «Ή δουλεύουμε για την Ελλάδα, ή πάμε σε εκλογές», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
«Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας» είναι το θέμα της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας στις 12.30 μ.μ., όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην ΕΕ και την πορεία της χώρας.
Στη σύσκεψη, εκτός του πρωθυπουργού, θα μετάσχουν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε συνεννόηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς και όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων δήλωσαν τη συμμετοχή τους.
Ένταση με ΣΥΝ
Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα μεταξύ του Συνασπισμού, της κυβέρνησης και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με επίκεντρο την αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία για την πρωτοβουλία του κ. Παπούλια να συγκαλέσει τη σύσκεψη, συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε με συνεργάτη του πρωθυπουργού προκειμένου να επιβεβαιώσει τη εν λόγω πληροφορία. Από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμψαν στην προεδρία της Δημοκρατίας και πράγματι λίγο μετά υπήρξε επικοινωνία της προεδρίας με το γραφείο του κ. Τσίπρα και έγινε η πρόσκληση για τη συνάντηση.
Από τον Συνασπισμό ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και η απάντηση της προεδρίας ήταν ότι θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία.
Έπειτα από διαβούλευση του κ. Τσίπρα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικοινώνησε με τον κ. Παπούλια και στη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη «η Προεδρία της Δημοκρατίας να προστατευθεί και να μη γίνει μέρος σχεδιασμών και κομματικών σκοπιμοτήτων», ενώ σημείωσε και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το θέμα αυτό.
Πηγές του Συνασπισμού κατηγορούσαν την κυβέρνηση για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας» σχετικά με τον όλο χειρισμό του θέματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας «διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, την μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας», όπως δήλωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.
Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι η στάση του κόμματός του είναι δεδομένη, δηλαδή δεν συναινεί «στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του και διεκδικούμε το δικαίωμα του να αποφασίσει για το μέλλον του».
ΚΚΕ: Με ξεκάθαρες θέσεις
Το ΚΚΕ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα, που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα. Ακόμη το ΚΚΕ σημειώνει ότι «μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα».
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του» και προσθέτει ότι για το κόμμα «κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας».
Στόχος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, υποστηρίζει η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Σε σχετική δήλωσή της, η κ. Παπαρήγα τονίζει ότι «η αυριανή (σ.σ. σημερινή) συνάντηση σίγουρα γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Παπανδρέου» και προσθέτει ότι «αυτό που σήμερα είναι πρώτο και βασικό είναι ο λαός να μην υποκύψει στον εκβιασμό». Καταλήγοντας η ΓΓ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «ένας οργανωμένος λαός μπορεί να έχει αποτελέσματα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ».
Καρατζαφέρης: Μάχη επιβίωσης ή αυτοκτονία
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τοποθετήθηκε σχετικά με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ως εξής: «Οι ημέρες που διανύουμε, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, και ίσως, αν περισσέψει λογική και χρήσιμες. Πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μη γνωρίζοντας τις εξελίξεις, μίλησα για μια εβδομάδα που μπορεί να σημάνει το τέλος μιας απογοητευτικής μεταπολιτευτικής περιόδου και την αρχή μιας προσπάθειας για την αναγέννηση του τόπου. Αρκεί να υπάρξει θάρρος. Θάρρος από τον κ. πρωθυπουργό, και θάρρος από τον κ. Σαμαρά».
Και συμπλήρωσε πως: «Σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει. Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από την ενθάρρυνση τη ψυχική της συνείδησης που έχει ο κ. Πρωθυπουργός και κ. ο Αντώνης Σαμαράς. Βέβαια, για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη και να μας καλεί αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύω, θέλω να πιστεύω ότι η μια πλευρά βρήκε το θάρρος εκείνο για να προκαλέσει μια σειρά θεμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευμενή εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, μένει ο κ. Σαμαράς. Δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς έχει τα περισσεύματα σύνεσης και θάρρους. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσει τον Ελληνικό λαό».