24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
22 Μαΐου 2011

Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας βρίσκονται τα κόμματα της αριστεράς και οι Οικολόγοι - Πράσινοι, αφού έχει καταστεί κοινή πεποίθηση ότι η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.
Αισιόδοξη Παπαρήγα, ενώ και ο Τσίπρας έχει σχεδόν κλεισμένα τα ψηφοδέλτιά του. Ο Κουβέλης έχει μάλλον τη μεγαλύτερη αγωνία, ενώ ο Τρεμόπουλος πιστεύει ότι οι Οικολόγοι θα είναι στην επόμενη Βουλή και γι' αυτό το κόμμα επιλέγει την αυτόνομη κάθοδο. Αισιόδοξη Παπαρήγα, ενώ και ο Τσίπρας έχει σχεδόν κλεισμένα τα ψηφοδέλτιά του. Ο Κουβέλης έχει μάλλον τη μεγαλύτερη αγωνία, ενώ ο Τρεμόπουλος πιστεύει ότι οι Οικολόγοι θα είναι στην επόμενη Βουλή και γι' αυτό το κόμμα επιλέγει την αυτόνομη κάθοδο. Στον Περισσό στελέχη και μέλη του κόμματος δουλεύουν «σαν ήδη να βρισκόμαστε στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα». Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις των επιτροπών έχει επικρατήσει η άποψη ότι η κυβέρνηση έχει πλέον χάσει τον έλεγχο των κινήσεων και απλώς λειτουργεί ως εντολοδόχος των Βρυξελλών. Στενοί συνεργάτες της Αλέκας Παπαρήγα εκτιμούν ότι η περίφημη «συναίνεση» έχει καεί, το ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη πρακτική, ενώ η Ν.Δ. εμφανίζεται να περιμένει να κληθεί για να σώσει τον τόπο.
Αν και τα στελέχη του ΚΚΕ, μετά τις ιδιαιτέρως ευμενείς δημοσκοπήσεις που ανεβάζουν το κόμμα στο 12%, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν παραβλέπουν ότι το σενάριο της «ακυβερνησίας» θα είναι το τελυταίο όπλο στα χέρια της κυβέρνησης. Γι' αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει πανελλαδική εξόρμηση με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ δύναμη ρήξης με το σύστημα», ενώ ετοιμάζεται πανελλαδικό πρόγραμμα εξόρμησης της γραμματέας του κόμματος. Οπως, μάλιστα, είπε η ίδια σε στενούς της συνεργάτες, «οι διακοπές φέτος αναβάλλονται...».
«Μέχρι αρχές Ιουλίου ή αλλιώς τον Σεπτέμβριο» εκτιμούν στην Κουμουνδούρου ότι θα γίνουν οι εκλογές. Κοινή πεποίθηση σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σενάριο της «συναίνεσης» δεν βγαίνει, και επειδή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο μνημόνιο θα δημιουργήσουν ρήξη της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός εκών άκων θα οδηγηθεί σε εκλογές. Στελέχη του κόμματος ισχυρίζονται ότι το πιθανότερο είναι η περίφημη συναίνεση να προκύψει μετά τις εκλογές, αλλά με κυβέρνηση τεχνοκρατών, κάτι που «ευλογεί» και η ίδια η τρόϊκα. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Δ. Στρατούλης «η τρόικα αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως αποικία και τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ως δουλοπάροικους», δίνοντας έτσι και το πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος.
Ηδη γίνονται συζητήσεις για τη στελέχωση της εκλογικής επιτροπής, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα την απαρτίζει η 11μελής γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα προστεθεί πλειάδα στελεχών. Ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων είναι σχεδόν έτοιμος, και όπως επισημαίνει ο Δ. Παπαδημούλης «είναι ώρα να προετοιμαστούμε για μια εκλογική σύμπραξη ευρύτερης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ, οι Οικολόγοι, δυνάμεις της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης και της ΔΗΜΑΡ».
Ως ακρότατο όριο προσφυγής στις κάλπες θέτουν τον Σεπτέμβριο τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εκτιμούν μάλιστα ότι η «συναίνεση» με τον τρόπο που την εννοεί ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία τύχη. Λόγω των οργανωτικών αδυναμιών που υπάρχουν στο νεοσύστατο κόμμα, οι πρόωρες εκλογές θα είναι ένα επίπονο «κρας τεστ». Την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί η εκλογική επιτροπή και θα αρχίσουν να συζητούνται τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών. «Θα είναι ένας δρόμος αντοχής για μας με τέρμα την είσοδό μας στη Βουλή» επισημαίνει ο επικεφαλής του γραφείου τύπου Θ. Μαργαρίτης. Αν και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΔΗΜΑΡ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στελέχη της εκτιμούν ότι το υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων τονώνει τις ελπίδες εισόδου στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ έχει ως βασική πολιτική επιλογή τις συμμαχίες όμως θα κατέβει αυτόνομη, αφού οι συζητήσεις με τους Οικολόγους - Πράσινους και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά κατέληξαν σε ναυάγιο.
«Ποντάροντας» στα δημοσκοπικά ευρήματα που τους εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή, οι Οικολόγοι - Πράσινοι έχουν αποφασίσει την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, τις οποίες στελέχη τους τις τοποθετούν το αργότερο το φθινόπωρο. Μειονέκτημα των Οικολόγων είναι η οργανωτική τους αδυναμία, ενώ δεν αποκλείουν μετεκλογική συνεργασία σε ένα «μίνιμουμ πρόγραμμα» αντιμνημονιακής κατεύθυνσης.