24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
24 Ιουνίου 2011

Προειδοποίηση προς τους Ελληνες που σχεδιάζουν να αποπλεύσουν το Σάββατο - από ελληνικό λιμάνι, σύμφωνα με πληροφορίες - για να συμμετάσχουν στον νέο στολίσκο ακτιβιστών προς τη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους να μην το κάνουν και καθιστώντας σαφές πως ό,τι συμβεί θα είναι με δική τους ευθύνη. «Το ΥΠΕΞ, λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας, τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των περυσινών γεγονότων, προτρέπει τους έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου να μη συμμετάσχουν στον νέο στολίσκο με προορισμό τον λιμένα της Γάζας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία «απαντά» στην πρόθεση μιας μειοψηφίας να προκαλέσει κρίση στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, αλλά και στις πιέσεις που δέχθηκε η ελληνική πλευρά από το Ισραήλ να αναλάβει δράση. Οπως έγραψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», για το θέμα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Το υπουργείο Εξωτερικών αφήνει αιχμές ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν εξωτερική πολιτική στη θέση της κυβέρνησης. «Η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου ακόμη αναφέρεται ότι «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους». Επίσης, επαναλαμβάνεται η θέση της Ελλάδας πως η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Λωρίδα της Γάζας.