24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Ιουλίου 2011

Ιερώνυμος: «H Ευρώπη μάς θέλει αιχμάλωτους για να μας βοηθήσει»

Ιερώνυμος: «H Ευρώπη μάς θέλει αιχμάλωτους για να μας βοηθήσει»
Προβληματισμένος για τη στάση της τρόικας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και την Ελλη Στάη, ενώ τόνισε πως για τη σημερινή κατάσταση έχουν όλοι ευθύνη.
Οπως είπε, «η Ευρώπη μάς θέλει αιχμάλωτους για να μας βοηθήσει. Να δούμε τα πράγματα με ειλικρίνεια, να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για νέο ξεκίνημα. Κανείς δεν πιστεύει σήμερα στο δίκαιο». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, και σε ερώτηση για το εάν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει, δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας πως «διαχρονικά η Ελλάδα πάντα έβρισκε τρόπους και δύναμη για να ξεπερνά τις δυσκολίες που συναντούσε».
Την άποψή του κατέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και για τις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων πολιτών. Τόνισε μεταξύ άλλων: «Δικαιολογώ την αγανάκτηση, ο καθένας ζει τη δική του αγανάκτηση. Βλέπω και ζω τις δυσκολίες των ανθρώπων του μόχθου. Φέρουμε όλοι ευθύνη για την κατάσταση του τόπου, δεν μάθαμε τη γλώσσα της αλήθειας στον τόπο μας». Και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές τόσο για τη στάση των πολιτικών όσο και των πολιτών: «Θέλαμε τα ψέματα που μας έλεγαν στα μπαλκόνια. Η Εκκλησία έκανε λιγότερα από όσα μπορούσε. Δεν βρίσκαμε πάντα ανταπόκριση από την πολιτεία. Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να είμαστε αισιόδοξοι. Και το 1949 είχαμε τρόικα, τους Αμερικανούς».
Συμπλήρωσε δε πως έχει προσωπική άποψη για τη σημερινή κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των πολιτών. «Εχω δει τη φτώχεια όσο κανένας άλλος. Βλέπω και ζω καθημερινά την αγωνία και τον μόχθο των ανθρώπων», ανέφερε περιγράφοντας τις εξορμήσεις που έχει κάνει σε γειτονιές του Κέντρου, όπως στην Πλατεία Θεάτρου.
Σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την άποψη που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, ότι δηλαδή είναι μύθος τα περί «αμύθητης περιουσίας της Εκκλησίας». Οσο για τη φημολογία περί παύσης της μισθοδοσίας των κληρικών, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όπως ενημέρωσε τη Σύνοδο ο υπουργός Οικονομικών.