24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Ιουλίου 2011

΄
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Σίγουρα το Ελληνικό Κράτος και κανένα ίσως κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι έμπορος αλατιού,σπίρτων ή φωτιστικού πετρελαίου όπως συνέβαινε με τα γνωστά μονοπώλια στα μέσα του περασμένου αιώνα.
Σίγουρα επίσης δεν μπορεί να παριστάνει τον Ξενοδόχο,όπως έκανε πριν σαράντα χρόνια με τα γνωστά και όμορφα ΞΕΝΙΑ.
Αν όμως δεν μπορεί ή δεν θέλει να κρατήσει τον ελάχιστο και στοιχειώδη έλεγχο σ΄ενα κρίσιμο και στρατηγικό τομέα όπως οι Τηλεπικοινωνίες,τότε τι σόι κράτος είναι αυτό ;
Και εξηγούμαι:Ο Αλογοσκούφης με τροπολογία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής ζητά την έγκριση της Βουλής για να πωλήσει το 20% των μετοχών του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή και βέβαι μαζί μ΄αυτό και τη διαχείριση )μάνατζμεντ).
Τι ισχυρίζεται ο Υπουργός της Οικονομίας; τα εξής:
α) Συνεχίζουμε τις μεταρυθμίσεις!!!
β)Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της Ν.Δ!!!
Απο τότε όμως το ξεπούλημα του κρατικού πλούτου θεωρείται μεταρύθμιση;
Κι αν δεχτούμε προς στιγμήν ότι είναι μεταρύθμιση,γιατί έρχεται στη Βουλή με νυκτερινή τροπολογία και όχι με ένα σχέδιο Νόμου που θα συζητητηθεί και θα ακουσθούν απόψεις όλων των κομμάτων και των εμπλεκόμενων κοινωνικών εταίρων στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και την Ολομέλεια;
Στον δεύτερο ισχυρισμό απάντησε ο κ.Σουφλιάς που ειναι ο Συντάκτης του προγράμματος της Ν.Δ
Φαίνεται όμως πως ο κ. Αλογοσκούφης ξέχασε τι έλεγαν τον Φεβρουάριο του 2004 λίγο πριν τις εκλογές όπως ο κ. Καραμανλής ξέχασε τι έλεγε για τους 25.000 συμβσιούχους για τους αγρ΄τες και τόσα άλλα.
Το μόνο όμως που δεν ομολογεί ο κ.Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση είναι ότι χρειάζεται τα δυο δις Ευρώ για να απαλλαγεί απο την Ευρωπαική Επιτήρηση η Ελληνική Οικονομία την οποία ο ίδιος προκάλεσε για να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
Πουλάει δηλαδή για να διορθώσει τα λάθη του και να πάει σε εκλογές με δυνατότητα παροχών.
Μήπως όμως είναι ζημιογόνος,μήπως επιβαρύνει μέσω της φορολογίας τους Ελληνες πολίτες,τους Ελληνες εγαζομένους;Μήπως το κράτος χάνει λεφτά απο τον ΟΤΕ;
Λοιπό έχουμε και λέμε:
1. Ο ΟΤΕ έχει κύκλο εργασιών 5,5 δις Ευρώ και κέρδη καθαρά (9μηνο του 2006 ) 445εκ. Ευρώ
2.Ο ΟΤΕ έχει κεφαλοποίηση 9,1 δις Ευρώ με 2.500 ακίνητα στην κατοχή του.
3. Εχει μια ατέλειωτη σειρά θυγατρικές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ΄ολόκληρη την Ν.Α Ευρώπη.
COSMOTE,OTENET,ROMTELECOM,AMC,Aλυσίδα ΓΕΡΜΑΝΟΣ HELLAS SAT.ATMENTEL είναι μερικές απ΄αυτές.
4. Απασχολεί 32.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
5. Ο ΟΤΕ κατά την περίοδο 1993-2003 έχει κέρδη 7,5 δις ευρώ δηλαδή περίπου 2,5 τρις δραχμές.
6. Αξίζει εδώ να θυμίσω ότι το 1993 η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ ήθελε να πουλήσει τον ΟΤΕ έναντι-ακουσον ακουσον -πεντακοσίων εκατομμυρίων δολλαρίων!!!
Ευτυχώς ούτε τον πούλησε και έχασε και τις εκλογές.
Κάτι ανάλογο προσπαθεί και πάλι η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ με τον κ.Αλογοσκούφη.
Και ο Προθυπουργός τι κάνει;
Προσπα΄θεί να ηρεμήσει τον κ.Σουφλιά αλλά δεν εμποδίζει τον κ.Αλογοσκούφη να κάνει τη «δυλειά».
Πατάει σε δυο βάρκες ή απλά προεδρεύει:
Και τα δυο είναι επικίνδυνα και για τη χώρα και για τον ίδιο.
Η ιστορία του 1993 δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και η χαρούμενη παρέα της σημερινής κυβέρνησης να μείνει με την ανάμνηση των δημοσκοπήσεων.
Ισως λεχθεί ότι ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει προβλήματα.Αυτό είναι αλήθεια.Δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση κολοσός να μην έχει προβλήματα.Μερικά απ αυτά προέκυψαν απο χειρισμούς της σημερινής διοίκησης και κάποια άλλα έρχονται απο το παρελθόν.
Μεταρύθμιση είναι να βοηθηθεί να τα λύσει και όχι να ξεπουλήσει.
Τέλος αξίζει να θυμίσω ότι όλα αυτά δεν τα γράφω σήμερα που είμαι στην Αντιπολίτευση.
Το 1994 δώδεκα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίσαμε στην Βουλή σε ονομαστική ψηφοφορία την πρώτη απόπειρα μετοχοποίησης του ΟΤΕ παρ΄οτι τότε και την μεγάλη πλειοψηφία μετοχών και το μάντζμεντ διατηρούσε το Ελληνικό Κράτος.