24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
12 Ιουλίου 2011

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΖΗΤΕΙ Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ

«Δεν είναι κάμπινγκ η πλατεία»

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από συνεργεία του δήμου. Επιτροπή αποτιμά το κόστος των καταστροφών. Διαβουλεύσεις για την απομάκρυνση των σκηνών

Ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκει συμφωνία ώστε να απομακρυνθούν τα αντίσκηνα από το Σύνταγμα
Ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκει συμφωνία ώστε να απομακρυνθούν τα αντίσκηνα από το Σύνταγμα
Στην αποκατάσταση των ζημιών στην Πλατεία Συντάγματος που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα επεισόδια προχωρούν από χθες το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στα σημεία που είναι επικίνδυνα για ατυχήματα.
Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η αποτίμηση των καταστροφών από ειδική επιτροπή που απαρτίζεται από υπηρεσιακούς και διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου. Η επιτροπή αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας να καταθέσει τη γνωμοδότησή της και το συνολικό κόστος των ζημιών στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, προκειμένου στη συνέχεια ο δήμος να κινηθεί νομικά για τη διεκδίκηση των χρημάτων που απαιτούνται για τις εργασίες αποκατάστασης.
Παράγοντες του δήμου επανέλαβαν και χθες ότι δεν υπάρχουν ούτε τα υλικά ούτε τα κονδύλια για την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη το κέντρο της πόλης από τα επεισόδια και για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή θα διεκδικήσει το ποσό από την πολιτεία.
Οσον αφορά την απομάκρυνση των σκηνών από την Πλατεία Συντάγματος, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι δεν έχει αυτήν τη δικαιοδοσία.
"Ο δήμος πρέπει να φροντίσει την πλατεία. Συνομιλώντας μαζί τους θα τους ζητήσουμε να αποχωρήσουν ειρηνικά" σημείωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ωστόσο ότι "δεν μπορεί η κεντρική πλατεία να είναι χώρος κάμπινγκ". Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της οποιασδήποτε μορφής ειρηνικής διαδήλωσης, αρκεί αυτή να μην εξελίσσεται σε μόνιμη εγκατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι "ο δήμος δεν μπορεί να διώξει κανέναν, προσπαθεί όμως να πείσει".
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα προτεραιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας είναι η Πλατεία Συντάγματος και για τον λόγο αυτό τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν την πλατεία δύο φορές την ημέρα.
Χθες, πάντως, ο Φίλιππος Δραγούμης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γ. Καμίνη που στηρίχθηκε από τους Οικολόγους, απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο με την οποία του ζητεί "να απεμπλακεί το ταχύτερο από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που υποκαθιστά ουσιαστικά ευθύνες της κυβέρνησης".
Μεταξύ άλλων, προτείνει ο δήμος να συζητήσει με τους κατασκηνωτές, να τους προσφέρει τη συνεργασία των υπηρεσιών του για να διατηρηθεί η πλατεία σε καλή κατάσταση, ή ακόμη και να προσφερθεί να στηρίξει τη δημιουργία μη μόνιμων "περιπτέρων" για τις λειτουργικές ανάγκες δημοκρατικής έκφρασης των δημοτών, και γενικότερα χαμηλού κόστους προγράμματα αισθητικής δημιουργίας από καλλιτέχνες που μετέχουν στην κινητοποίηση.
Ντ. Μπακογιάννη
"Να παρέμβει η αστυνομία"
Την απομάκρυνση των αντισκήνων από το Σύνταγμα με τη συμβολή της αστυνομίας ζήτησε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση προκαλεί προβλήματα στον τουρισμό. Κάλεσε μάλιστα τον Δήμο Αθηναίων να "αναλάβει τις ευθύνες του και η κυβέρνηση τις δικές της", σημειώνοντας πως "οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε μια ώρα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την εικόνα της πλατείας".