24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
19 Ιουλίου 2011

Μπ. Ομπάμα: Δεν είμαστε Ελλάδα...

Μπ. Ομπάμα: Δεν είμαστε Ελλάδα...
O αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τους συμπολίτες του ότι δεν θα επιβάλει λιτότητα... ελληνικού ή πορτογαλικού τύπου

«Αντίθετα με όσα ορισμένοι δηλώνουν, δεν είμαστε Ελλάδα. Δεν είμαστε Πορτογαλία...»
! Αυτό τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού ώστε να συνεχίσουν οι ΗΠΑ να εξυπηρετούν τις δανειακές υποχρεώσεις τους και να αποφύγουν μια... στάση πληρωμών. Σημειωτέον ότι οι Ρεπουμπλικανοί αντιδρούν στην αύξηση του ανωτάτου ορίου.

Το αμερικανικό χρέος έχει ήδη φθάσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 14,294 τρισεκ. δολαρίων. Και το όριο δανεισμού της χώρας ανέρχεται σήμερα στα 14,3 τρισεκ. δολάρια. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι αν το πλαφόν δεν αυξηθεί έως τις 2 Αυγούστου, οι ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, που θα έχουν αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα πάντως ο Ομπάμα είπε ότι τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα του δεν είναι τόσο σοβαρά όσα εκείνα που απειλούν την σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ. Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι στην περίπτωση των ΗΠΑ οι προσπάθειες για περιορισμό του ελλείμματος και για δημοσιονομική εξυγίανση εν γένει «δεν απαιτούν ριζοσπαστικά μέτρα», όπως σε χώρες της ευρωζώνης. Εξ ου και η αντιδιαστολή που έκανε μεταξύ των ΗΠΑ από τη μια πλευρά και της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την άλλη.