24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
19 Ιουλίου 2011

Τέτοιον ευτελισμό, δεν έχουμε ξαναδεί!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

«Θα μπορούσα να κάνω τον προϋπολογισμό και πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, για να αυξηθεί και ο δικός μου μισθός», είπε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου (αναπτυξιακές εταιρείας κλπ κλπ) Γιώργος Γκόκας, προκληθείς απ’ τον δημοτικό σύμβουλο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ» Χρήστο Παπάζογλου, όταν στην συζήτηση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου, στάθηκε στο νούμερο (22.000 ευρώ περίπου) που αφορά στον μισθό του προέδρου.
Κι αντί εκείνη την ώρα, όπως θα περίμενε κάθε λογικός αιρετός της αυτοδιοίκησης, να δει τον δήμαρχο οργισμένο, να ζητάει αναβολή της συζήτησης, ώστε η συζήτηση του προϋπολογισμού, να έρθει στη νέα συνεδρίαση του οργάνου, με νέο πρόεδρο στο νομικό πρόσωπο, για να μην κυριαρχήσει η φαυλότητα στην συζήτηση τόσο σημαντικών θεμάτων, άκουσε τον δήμαρχο να αποφαίνεται, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, πως ο πρόεδρος του νομικού προσώπου, θα έπρεπε να παίρνει υψηλότερο μισθό, απ’ αυτόν του αντιδημάρχου.
-Ώστε έτσι, κύριε δήμαρχε… Μεγαλύτερης σημασίας το ύψος του μισθού του αιρετού, που υποτίθεται πως μετέχει σε κάποιο ψηφοδέλτιο, για να προσφέρει στον τόπο, όπως δηλώνει προεκλογικά, απ’ αυτή καθ’ αυτή την συζήτηση όλων των παραμέτρων του προϋπολογισμού και τις αναγκαιότητες που αυτός υπηρετεί.
Παρακολουθούμε περί τα τριάντα χρόνια, τις συζητήσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με άπειρες συνθέσεις και άπειρους συμπολίτες να κάθονται στα έδρανα του οργάνου αυτού. Τέτοιον ευτελισμό των συζητήσεων ποτέ δεν έχουμε διαπιστώσει. Μετά λόγου γνώσεως το καταθέτουμε αυτό και αν υπάρχει διαφωνία ας την καταθέσει κάποιος, με όποιον τρόπο επιθυμεί.
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Πάνω απ’ όλα στις συζητήσεις, για δυό κορυφαίους παράγοντες του Δήμου Αρταίων, η συζήτηση για τον μισθό. Δήμαρχος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, να υπερασπίζονται το ύψος του μισθού και να μην μπαίνουν στον κόπο να προσεγγίσουν στην ουσία τους τα προβλήματα και να παρουσιάσουν ένα κείμενο προϋπολογισμού, το οποίο μπορεί να δώσει αισιοδοξία, για την καθημερινότητα του πολίτη.
Είναι ξεκάθαρη η εκτίμηση, για τον ευτελισμό των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. «Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι», έλεγαν οι παλιότεροι και αυτό ισχύει στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, δεν έθεσε αυστηρούς όρους στους συνεργάτες του. Που αυστηροί όροι σημαίνει, ότι ο καθένας εκ των συμβούλων, που θα παίρνει το λόγο, θα γνωρίζει τι θα πει και τι πρέπει να πει και όχι να νομίζουν, ότι μπορούν να «πουλήσουν πνεύμα», μιλώντας για πράγματα που στην  ουσία υποβαθμίζουν το ρόλο του αιρετού, για να μην πούμε ότι τον συκοφαντούν!
Αλλά το έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενα σχόλια της «Γ». Ο πολιτικός «τσαμπουκάς» του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, είναι είδος υπό εξαφάνισιν.
Και φυσικά, μ’ αυτά και μ’ αυτά, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.