24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Ιουλίου 2011

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σηκώνουν το σταυρό τού μαρτυρίου», τόνισε σήμερα -κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στους προπηλακισμούς βουλευτών, που το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο αυτό έχει λάβει διαστάσεις, καθώς ο αριθμός των επιθέσεων σε βάρος πολιτικών, όλων των κομμάτων, ανέρχεται στις 100 περίπου, όπως τόνισε ο υπουργός.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε: «Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός, κυρίως με τα χαρακτηριστικά που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό. Είναι ο χειρότερος εχθρός τής Δημοκρατίας και της ανάπτυξης του τόπου μας και δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα, ούτε με σκληρές νομοθετικές παρεμβάσεις. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά και πολιτικά και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κατανοήσει ότι αυτές οι καταστάσεις έχουν οδηγήσει σε ανωμαλίες, που είναι απευκταίες από το σύνολο του ελληνικού λαού. Τώρα, ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των εκδηλώσεων, έχουν καταγραφεί και έχουν ειπωθεί ονοματεπώνυμα, μιλάμε για περίπου 100 περιπτώσεις -δεν είναι μία και δύο- επιθέσεων συνολικά σε βάρος του πολιτικού κόσμου, και δεν αναφέρομαι μόνο σε βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έτυχε τώρα να σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου, γιατί στην κυβέρνηση έλαχε ο κλήρος να σηκώσει το βάρος αυτό της μεγάλης οικονομικής κρίσης, που μαστίζει ολόκληρη τη χώρα και την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, επίσης: «Εγώ θα ήθελα ο κ. Τσίπρας ως πρόεδρος μιας μεγάλης κοινοβουλευτικής ομάδας, που έχει πολλές συνιστώσες, ας αποδοκιμάσει και κάποιον που είναι γραμματέας της τοπικής του οργάνωσης, που είναι προβεβλημένο στέλεχος. Γνωρίζω, βέβαια, ότι δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, μην έχουμε την αίσθηση ότι είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι αδικημένοι, όπως για παράδειγμα οι απολυμένοι από ένα Δήμο, όμως, οδηγεί πουθενά αυτό το πράγμα;»
Σχετικά με τους «Αγανακτισμένους», που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε: «Έχω πει πολλές φορές ότι οι πλατείες είναι στο σπίτι τού καθενός. Εκείνων που δεν έχουν δουλειά, εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και η πλατεία είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας, αλλά, άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα, και σήμερα πεθαίνει μια πόλη. Προχθές, αν διαβάσατε, είχαμε μείωση 20% του τουρισμού. Είναι λίγο;»
«Δεν είναι αυτή η εικόνα της χώρας. Δεν μπορώ να βλέπω τη χώρα μου να πεθαίνει», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει».
«Ο Δήμος Αθήνας θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου «για να φύγουν τα πανό, είναι θέμα του Δήμου», είπε και συνέχισε: «Εγώ θα ήθελα ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης, και όλοι οι άλλοι, να μπουν μπροστά σε αυτήν την υπόθεση. Όχι σε μια λογική να μην υπάρξει κίνημα, αλλά δεν μπορεί η Αθήνα να είναι σήμερα εικόνα σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι η Ελλάδα χώρα τρίτου κόσμου, ούτε της Λατινικής Αμερικής». Και κατέληξε ως προς το θέμα αυτό ο κ. Παπαϊωάννου: «Έχουμε ανηφόρες, ο κάθε άνθρωπος σηκώνει το βάρος του, η κάθε οικογένεια. Αλίμονο, δεν έχουμε δικαίωμα να δίνουμε αυτήν την εικόνα στον έξω κόσμο».
Αναφερόμενος στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε αθλητικούς δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους και τόνισε ότι πρέπει «να προχωρήσει η κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου».
Ως προς το ύψος του προστίμου, που αναμένεται να επιβληθεί στη Siemens, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να λάβει θέση, λέγοντας ότι θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή.
Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εφημεριδοπωλών, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι «δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα με κλειστά επαγγέλματα» και τόνισε: «Αλίμονο αν μπει σε αμφισβήτηση το θέμα της ενημέρωσης, κανείς δεν έχει τη δύναμη να εμποδίσει την ενημέρωση».