24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Ιουλίου 2011

Μετά από δυο ημέρες πολλαπλών αναρτήσεων της Παραπολιτικής, το Υπ.Παιδείας επιχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με το Ινστιτούτο Νεολαίας με έναν τρόπο ελάχιστα πειστικό. Διαβάστε εδώ τη σχετική απάντηση.


Από την επίσκεψη της Υπουργού στο Ινστιτούτο Νεολαίας
Ξεκινώ την επαναδιατύπωση των ερωτημάτων που...εκκρεμούν από εκείνα που προκύπτουν μετά τη βολικά ασαφή ανακοίνωση του Ινστιτούτου:

1. Στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται:

Το έργο «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, είναι έργο συνεχιζόμενο, έχει ως αφετηρία υλοποίησης το 2007 και ως εκ τούτου η Εθνική Συμμετοχή περιορίζεται στα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία (80% Ευρωπαϊκοί πόροι και 20% εθνική συμμετοχή)

Συμπέρασμα; Το κράτος θα κληθεί να πληρώσει το 20% των εξόδων που θα προκύψουν από την πρόσληψη των 150 νέων συμβασιούχων. Όμως στην τελευταία παράγραφο τονίζεται:

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε ότι το έργο δεν αφορά δημιουργία νέων δομών στα πλαίσια του δημόσιου τομέα, δεν αφορά εθνικούς πόρους και δεν αφορά πρόσληψη προσωπικού με δαπάνη του δημοσίου.

 Προφανής η αντίφαση, προφανής και η διάθεση πρόχειρων απαντήσεων.

2. Στέκομαι στην πρόβλεψη της φράσης "σε κάθε περίπτωση" καθώς αναπαράγεται με όλο της θράσος της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας η αντίληψη "της Ευρώπης είναι τα λεφτά, μικρό το κακό". Συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με αυτή την άποψη;

3. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η επιλογή των στελεχών θα γίνει βάσει ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων"

Εδώ δεν πρόκειται για αντίφαση αλλά για ψεύδος. Στην προκήρυξη τονίζεται με σαφήνεια ότι διαδικασία της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί με κατ' ιδίαν συνεντεύξεις:

4. Το ανώτερο όργανο του Ινστιτούτο Νεολαίας το οποίο και θα υπογράψει τις προσλήψεις είναι το Διοικητικό Συμβούλιο για τη στελέχωση του οποίου η Παραπολιτική έχει γράψει πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

α) Ο πρόεδρος Μιχάλης Γεώργακας υπήρξε διαπρεπές στέλεχος της λεγόμενης "ομάδας Καμά" στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στην ΠΑΣΠ. Είναι γνωστό ότι ο Παντελής Καμάς ανήκει στον "κύκλο" της Άννας Διαμαντοπούλου.

β) Το μέλος Γιώργος Μπάνος επίσης άνηκε στην ομάδα Καμά.

γ) Το μέλος Λουκάς Γερμανός συνεργάζεται με την εφημερίδα Free Sunday του Γιώργου Κύρτσου κι όλως τυχαίως τα έντυπα Free Sunday και City Press του Γιώργου Κύρτσου είναι τα μοναδικά στα οποία έχει επιλέξει να διαφημιστεί το Ινστιτούτο Νεολαίας. Περισσότερα εδώ.

δ) Η μητέρα άλλου μέλους του Δ.Σ υπήρξε πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία ενώ μετά τις εκλογές του 2009 κατέλαβε ανώτατη διοικητική θέση σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

5. Με σύμβαση ορισμένου χρόνου, προσελήφθη η Μιχαέλα Συμεωνίδη (εδώ), αναλόγων ενδοΠΑΣΟΚικών φρονημάτων αλλά και υποψήφιας τοπικής συμβούλου με το ΠΑΣΟΚ στον Γέρακα. Με ποια κριτήρια;

6. Εκτός όλων αυτών, μέλος του Δ.Σ είναι και μια κοπέλα γεννημένη το 1991. Είναι δυνατόν μια 20χρονη να μπορεί να κρίνει τους προς πρόσληψη συμβασιούχους; Είναι δυνατόν να ζητάμε από μια 20χρονη κοπέλα να υπογράψει διορισμούς;

Ελπίζω να μην θεωρούν στο Υπ.Παιδείας ότι έχουν απαντήσει με αυτή την ανακοίνωση. Περιμένω να εξηγηθούν και τα κριτήρια στελέχωσης του Διοικητικού Συμβουλίου από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Παιδείας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκπληκτοι μείναμε με πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής στο φύλλο της 10ης Ιουλίου, όπου ο 34χρονος Κώστας Πανταζής, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ και ισχυριζόταν ότι εκφράζει τις απόψεις της εν λόγω φοιτητικής παράταξης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι βέβαια φοιτητής εδώ και πολλά χρόνια.
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε επακριβώς το σχετικό απόσπασμα απ΄το άρθρο της γνωστής εφημερίδας:
“Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΑΣΠ κ. Κώστας Πανταζής εξέφρασε στην «Κ» τον προβληματισμό της παράταξης για το νέο διοικητικό μοντέλο των ΑΕΙ με επιχειρηματολογία συγκλίνουσα με εκείνη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.”
Ο Κώστας Πανταζής είναι Γραμματέας της Νεολαίας ΠαΣοΚ. Πως είναι δυνατόν να επιδιώκει να ηγείται μιας βάσει καταστατικού αυτόνομης φοιτητικής παράταξης τη στιγμή που η ίδια διαθέτει εκλεγμένα όργανα ; Πώς είναι δυνατόν να θέλει ο συγκεκριμένος κύριος να εκπροσωπεί φοιτητές στην ηλικία των 34ων ετών;
Ήταν γνωστή εδώ και καιρό η προσπάθεια του Κ. Πανταζή να επιβάλει τις απόψεις του στην ΠΑΣΠ, η οποία αντίθετα με τις επιθυμίες του προσπαθεί να διατηρήσει την ανεξαρτησία της από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τους αυλικούς των βουλευτικών γραφείων. Η αυτονομία της ΠΑΣΠ (από το 2008) εξοργίζει όσους θεωρούν ότι η ΠΑΣΠ οφείλει να ακολουθεί σε κάθε περίπτωση τις συμβουλές των λεγόμενων «καθοδηγητών», ορισμένων δηλαδή φοιτητοπατέρων, συνήθως άεργων τριαντάρηδων, που παρασιτούν σε βάρος του Πανεπιστημίου.
Μάλιστα, το κλίμα δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο η κατάθεση του νέου Νόμου-Πλαίσιο στον όποιο φαίνεται να ανθίσταται η ΠΑΣΠ. Αντίθετα ο Κ.Πανταζής, «με επιχειρηματολογία συγκλίνουσα με εκείνη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ» , επιδιώκει να φανεί πιστός στην Άννα Διαμαντοπούλου η οποία στήριξε την (παράτυπη;) εκλογή του, όταν ο ίδιος είχε ξεπεράσει το όριο ηλικίας για τη θέση που ως σήμερα κατέχει.
Η διαπλοκή Πανταζή – Διαμαντοπούλου δε σταματά εδώ. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η πρόσληψη 150 νέων συμβασιούχων όλων προερχόμενων απ’τον κομματικό κύκλο Πανταζή σε υπό κατάργηση δημόσιο οργανισμό που έγινε μόνο με συνέντευξη κι εκτός ΑΣΕΠ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Παρ’ όλα αυτά δεν περιμέναμε ότι ο κ. Πανταζής θα έφτανε στο σημείο να ισχυρίζεται στους δημοσιογράφους ότι αυτός εκπροσωπεί τους φοιτητές και όχι τα εκλεγμένα όργανα της ΠΑΣΠ. Φαίνεται το άγχος τόσο του ίδιου όσο και της Υπουργού να ποδηγετήσει και να ελεγξει τους φοιτητές.
Εμείς αναρωτιώμαστε 34χρονους θέλει η κ. Διαμαντοπούλου να αλλάξει το πανεπιστήμιο;