24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
7 Ιουλίου 2011


Την πρόθεση της να αγοράσει τρία ελληνικά νησιά εκφράζει η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία FIYAΡI. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της, Φικρέτ Ινάν, είναι ήδη έτοιμα τα επενδυτικά σχέδια ύψους 80 εκ. δολαρίων.
Η τουρκική εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει για ποια νησιά πρόκειται, ωστόσο ο πρόεδρός της ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον για νησιά, όπως το Λυχνάρι, το Καλτσονήσι, τη Μικρή Αμοργό, τη Ναυσικά, τον Βούβαλο και την Καρδιώτισσα.
Πρόκειται να διαθέσουμε 20 εκ. ευρώ για την αγορά τριών νησιών και οι επενδύσεις μας σε αυτά θα ξεπεράσουν τα 80 εκ. δολάρια, τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως πρόκειται για ιδιωτικά νησιά και πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ειδική νομοθεσία που προβλέπει συγκεκριμένες εγγυήσεις.
Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον Τούρκων επενδυτών δεν περιορίζεται μόνο στην συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς πληροφορίες θέλουν και το Εμπορικό Επιμελήτηριο Σμύρνης να εξετάζει παρόμοιες επενδύσεις.