24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Ιουλίου 2011

Απροστάτευτοι από την εγκληματικότητα μέσω Διαδικτύου βρίσκονται χιλιάδες παιδιά και ενήλικοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα, οι οποίοι δέχονται απειλές για τη ζωή τους, συκοφαντούνται και διασύρονται, ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν ούτε μήνυση αφού έτσι προβλέπει ο έλληνας νομοθέτης!
«Ακόμη θυμόμαστε τις κραυγές αγωνίας του πατέρα της κοπέλας που ήξερε πως η κόρη του κινδύνευε και είχε πέσει θύμα βιασμού και εμείς έπρεπε να του δώσουμε να καταλάβει πως ο νομοθέτης δεν θεωρεί πως ο βιασμός είναι ένα έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να επιτρέπεται η άρση απορρήτου προκειμένου να αποτρέπεται», αναφέρουν αστυνομικοί που χειρίστηκαν μια από τις περιπτώσεις που απέδειξε το διάτρητο των σχετικών νόμων. Αυτό το νομικό κενό περιέγραψε προχθές στη Βουλή ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
Η νεαρή κοπέλα από τα Πετράλωνα κατάφερε να τηλεφωνήσει στον πατέρα της στις 3 τα ξημερώματα και να του πει πως άγνωστοι την είχαν βάλει με τη βία σε αυτοκίνητο. Ο πατέρας επικοινώνησε αρχικά με το Χαμόγελο του Παιδιού, στη συνέχεια ενημερώθηκε η εισαγγελία και ζητήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει το σήμα του κινητού της κοπέλας. Ομως ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος αρνήθηκε να συνδράμει στην έρευνα με τη δικαιολογία πως δεν είναι καλυμμένος νομικά, αφού ο νομοθέτης δεν έχει συμπεριλάβει τον βιασμό στα εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται η άρση απορρήτου, όπως αποκαλύπτει ο κ. Σφακιανάκης!
Το κορίτσι βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στις 7 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας. Η οικογένεια της κοπέλας το μόνο που μπορούσε να κάνει πια ήταν στραφεί εναντίον της εταιρείας που δεν έδωσε τα στοιχεία.
Ο νομοθέτης, όμως, αποδεικνύεται «φιλικός» και με όσους συκοφαντούν ή ασκούν παράνομη βία μέσω του Διαδικτύου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Ενα 15χρονο κορίτσι που σπούδαζε σε ένα από τα μεγάλα ιδιωτικά σχολείο της Αθήνας είχε πέσει θύμα παράνομης βίας. Ο φίλος της είχε βιντεοσκοπήσει τη σεξουαλική τους συνεύρεση και την ανέβασε σε ιστοσελίδες. Το κορίτσι υποχρεώθηκε να αλλάξει 5 φορές σχολείο μέσα σε 2 χρόνια επειδή ο φίλος της έστελνε το βίντεο σε συμμαθητές της, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να γίνει άρση απορρήτου για να βρεθεί ο ένοχος».