24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
6 Σεπτεμβρίου 2011

Έχασε την ευκαιρία και 880 χιλιάδες ευρώ ο Δήμος Αρταίων

dhmarxeio artas
Η προχειρότητα με την οποία λειτουργούν πολλές φορές, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη και με μεγάλοι με συσσωρευμένη εμπειρία στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση του Δήμου Αρταίων.
Ο Δήμος κατέθεσε πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, το οποίο αφορούσε στην αντικατάστας η σωλήνων αμιάντου του κεντρικού αγωγού δικτύου ύδρευσης πεδινών και ημιορεινών δήμων του Νομού Άρτας, με προυπολογισμό 880 χιλιάδες ευρώ.
Η πρόταση είχε αρκετά προβλήματα και παρότι κλήθηκε από την Ενδιάμεση Αρχή Αξιολόγησης να συμπληρώσει τον φάκελο ώστε να προχωρήσει η ένταξη, είτε από αδιαφορία, είτε από αδυναμία δεν το έπραξε.
Έτσι η Περιφέρεια Ηπείρου υπέγραψε την απένταξη της πρότασης, με επτά συνολικά παρατηρήσεις. Οι παρατηρήσεις αφορούν ουσιαστικά στα λάθη του Δήμου, ορισμένα εκ των οποίων είναι όντως παιδαριώδη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αίτηση χρηματοδότησης δεν ήταν υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο, δηλαδή το Δήμο Αρταίων, ούτε από τον πρόεδρο του συνδέσμου, ως νόμιμου εκπροσώπου του φορέα λειτουργίας. Ακόμη δεν αναφέρονταν η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτιμηθεί η περίοδος υλοποίησης της πράξης.
Την Πέμπτη δημοτικό συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 8/9/2011

1.Εκλογή εκπροσώπων Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου
2.Τροποποίηση της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αρταίων και του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων  Νομού Άρτας για την πράξη «Αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου κεντρικού αγωγού δικτύου ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας», υποβολή πρότασης του έργου στα πλαίσια της πρόσκλησης 27 του Ε.Π. «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» και έγκριση της μελέτης
3.Πρόσληψη 15 ατόμων με σύμβαση 2 μηνών για την υπηρεσία Καθαριότητας
4.Αναμόρφωση πρ/σμού
5.Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος
6.Παραχώρηση γραφείου  Δημοτικού κατ/τος Δ.Ε. Φιλοθέης στο Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού
7.Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου: «Αποχετευτικά έργα Τ.Δ. Βλαχέρνας»
8.Τροποποίηση της 197/2011 Α.Δ.Σ. (Ορισμός μέλους στο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος  «ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ)
9.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου από κέντρο προς εκκλησία Αγ. Ιωάννη & Αγ. Παρασκευής (Πιστιανά) Δήμου Ξηροβουνίου»