24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
26 Σεπτεμβρίου 2011

KYNHGI

Στα όπλα για τον Αμβρακικό!

Η αντιπαράθεση μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού στον Αμβρακικό, δεν έχει λήξει. Οι οικολογικές οργανώσεις πιέζουν την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε ακύρωσή της και οι κυνηγοί συντάσσονται στο πλευρό της κ. Γεωργακοπούλου, που μετά την τριετή απαγόρευση, τους άναψε το πράσινο φως και βρίσκονται με τα όπλα ανά χείρας.
Μετά την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου που τάσσεται υπέρ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Δίκτυο Κυνηγών «Ωρίων» είναι αυτό που ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να ακούσει τη φωνή της ελληνικής περιφέρειας και να μην αλλάξει την απόφαση.
"Θεωρούμε σοβαρό λάθος τη συνέχιση των υπερβολικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά χωρικών απαγορεύσεων τις οποίες επιδιώκουν μερικές ΜΚΟ, ιδίως τη στιγμή που οι αρμόδιες τοπικές Υπηρεσίες δηλώνουν αντίθετες" τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή η οποία έχει ένα πλήθος αποδεκτών.
«Κύριε Υπουργέ, Σας καλούμε να ακούσετε τη φωνή της ελληνικής περιφέρειας. Ελπίζουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η υποκατάσταση και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων από τις γνωστές ΜΚΟ και επομένως οι αντικυνηγετικές προτάσεις δεν θα υπονομεύσουν το θεσμό της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που υποστηρίζεται επιστημονικά από την αρμόδια τοπική Δασική Υπηρεσία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.