24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
28 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλη μια συνεδρίαση… παρωδία!
Άλλη μια συνεδρίαση… παρωδία, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημαρχιακό κατάστημα της Άρτας. Αρνητικός πρωταγωνιστής, ο δήμαρχος Γιάννης, ο οποίος αν και του τέθηκαν πάνω από δέκα ερωτήσεις δεν απάντησε, κατά την προσφιλή του μέθοδο, σε καμία. Χαρακτηριστική η επανάληψη της προσφιλούς του φράσης: «Καλά, καλά, το επόμενο θέμα».
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν πολύ σοβαρές και τέθηκαν απ’ όλες τις πλευρές της αίθουσας, μιας και η αγανάκτηση για την προσωπική λειτουργία του δημάρχου Γιάννη, είναι πλέον εμφανής, ακόμα και στα μέλη της δημοτικής του ομάδας. Οι ερωτήσεις που του τέθηκαν είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

-Γιατί έδωσε προσωπικό του έγγραφο, για να οικοδομηθεί σπίτι στο Κάστρο της Άρτας, χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας και της Αρχαιολογίας, όπως ήταν επιβεβλημένο να γίνει;
-Γιατί έδωσε προσωπικό του έγγραφο, για να γίνει χρήση εκρηκτικών υλών, σε λατομείο της κοινότητας Βλαχέρνας, σε αντίθεση με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, που ήταν αρνητικό σ’ αυτή την υπόθεση;
-Πόσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν καταβάλει τα χρέη τους και σήμερα κάνουν χρήση δημοτικών χώρων. Έχουν δηλαδή δημοτική ενημερότητα;
-Ποιος έλαβε την απόφαση να χρησιμοποιούνται σε δημοτικά έργα πακιστανοί και αφγανοί, οι οποίοι προκαλούν τους τόσους άνεργους της περιοχής;

Σε καμία απολύτως ερώτηση δεν απάντηση ο δήμαρχος Γιάννης, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι στο μέσο περίπου της συνεδρίασης, αποχώρησε απ’ την αίθουσα, για να δώσει μια… πάσα στον στενό του συνεργάτη Θωμά Τσιρογιάννη, για να μπερδέψει το ρόλο του. Να  παριστάνει το δήμαρχο, ενώ η αποστολή του είναι να διευκολύνει τους δημοτικούς συμβούλους, για να εκφράσουν την άποψή τους.

Ο κυρ Βασίλης
Κι ενώ ήταν σαφής μια ακόμη χαρακτηριστική… ήττα για το δήμαρχο Γιάννη, στην συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην επανάληψη της δημοπράτησης του πάρκινγκ στην πλατεία Σκουφά, πάλι ο γνωστός κυρ Βασίλης… έδρασε με την δική του ψήφο, πέρασε η πρόταση της πλειοψηφίας. Και σ’ αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συντάχτηκαν με την μειοψηφία, που ζητούσε αναβολή της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος. Και όταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 15 υπέρ της αναβολής και 15 υπέρ της πρότασης του δημάρχου, πετάχτηκε ο κυρ Βασίλης, που πάλι δεν είχε τη νομιμοποίηση της σχετικής απόφασης του τοπικού συμβουλίου, αλλά ψήφισε, για να… σώσει την χαμένη παρτίδα του δημάρχου.

Αγανάκτηση
Δικαίως οι πάντες αγανακτούν και θεωρούν, ότι ο δήμαρχος Γιάννης, με τις δικές του παρεμβάσεις και τις επιλογές διαλύει τα πάντα, όπως σημειώσαμε σε προηγούμενο σχόλιο της «Γ».
Όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποτε πρέπει να απαντήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις ερωτήσεις που θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν τα ανέχεται ο πολίτης αυτά τα «νέα ήθη» που θέλει να εισάγει στην αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Γιάννης και οι συνεργάτες του.
Επίσης κάποτε πρέπει να αντιδράσουν και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας, γιατί δεν έχουν εξουσιοδοτήσει εν λευκώ τον πρόεδρό του, τον κυρ Βασίλη, να ψηφίζει ότι του επιβάλλει ο δήμαρχος και οι άλλοι παράγοντες του Δημαρχείου.
Κάποτε πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να λειτουργήσει, όπως πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο.