24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
16 Σεπτεμβρίου 2011

 ΦΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Επίσκεψη Βρετανών δημοσιογράφων στην Άρτα


Την Άρτα επισκέφθηκε χθες, 15-9-2011, πολυμελής ομάδα (25 άτομα) Βρετανών δημοσιογράφων προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως ψάρεμα στον Αμβρακικό, τοπική μαγειρική αλλά και παραδοσιακούς χορούς. 


Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου της Π.Ε. Άρτας σχετικά με την επίσκεψη, η ομάδα των δημοσιογράφων ξεκίνησε την περιήγηση από την Κορωνησία, όπου με τη βοήθεια των ψαράδων της περιοχής παρακολούθησε και συμμετείχε στη διαδικασία αλίευσης στα διβάρια. 

Στη συνέχεια, η ομάδα των επισκεπτών μετέβη σε ξενοδοχείο της  περιοχής όπου ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να φορέσουν παραδοσιακές φορεσιές και να χορέψουν μαζί με τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου.
 

Όλες οι δράσεις της ημέρας κινηματογραφήθηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο προκειμένου να προβληθούν στην εκπομπή “Road Trip” από τον τηλεοπτικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου ITV Channel (δορυφορικός-τουριστικός), το προσεχές διάστημα.
 

Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, και ήταν αποτέλεσμα των επαφών και των συνεργειών κατά τη συμμετοχή της τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ευχαριστεί θερμά τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λογαρού και τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την αμέριστη συμπαράσταση και την καθοριστική τους βοήθεια, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας και του πλούτου της παράδοσής μας.