24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
24 Νοεμβρίου 2011

Αρρρρααααααα Μήτσιου μιγαλία κι σουσμοί π μας πιριμένουν.
Όρμα Μήτσιουουουουουου
"Στη συζήτηση που ξεκινά σήμερα Τρίτη 22.11.2011 το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Οικονομικού Έτους 2012, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας κ. Δημήτρης Τσιρώνης έχει ορισθεί ως Ειδικός Εισηγητής της Πλεοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) για τα έσοδα του Προϋπολογισμού.''

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΕΣΟΔΩΝ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012
Συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: Τρίτη 22.11.2011
Εισαγωγή
Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του κράτους δεν αποτελεί απλώς μια απαρίθμηση αριθμών, οικονομικών μεγεθών και μακροοικονομικών στόχων. Δεν είναι η αριθμητική ανάλυση μιας οικονομοτεχνικής μελέτης. Δεν είναι ο οικονομικός έλεγχος ενός βιβλίου εσόδων - εξόδων.
Είναι μια συζήτηση πρωτίστως πολιτική, με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά. Γιατί πίσω από τους άψυχους και, πολλές φορές, ωραιοποιημένους και στρογγυλοποιημένους αριθμούς, βρίσκονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
Μέσα από αυτούς τους αριθμούς, αναδεικνύονται, με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, συγκεκριμένες προτεραιότητες, ευνοούνται ή επιβαρύνονται συγκεκριμένες κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες και υπό προϋποθέσεις αποτυπώνεται το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο μιας Κυβέρνησης.
Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2012 βρίσκει τη χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, πολιτικά και οικονομικά, χρονική συγκυρία, η οποία επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.
- Είναι πρωτοφανής η προσπάθεια δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που συντελείται στη χώρα μας.
- Το 2010, πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. Η διόρθωση αυτή του ελλείμματος ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ από χώρα της ευρωζώνης.

- Από το 2009 έως το τέλος του 2011, με την εφαρμογή του προγράμματος, το πρωτογενές έλλειμμα θα έχει μειωθεί κατά 21 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 10% του Α.Ε.Π..
μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπατσοκμπατσοκμπατσοκμπ
ατσοκμπατσοκμπατσοκμπατσοκ