24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
14 Νοεμβρίου 2011

Το είδαμε στην δημοκρατική εφημερίδα ΗΧΩ κι τσιρνιάσαμαν
Μεταξύ των πρωτεργατών του «όχι» ο Παύλος Στασινός
stasinos paylos voylh
Ο δραματικός διάλογος του βουλευτή Άρτας με τον Β. Έξαρχο
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα τις διαδικασίες για την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού, όταν ξέσπασε κρίση, στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όταν ανακοινώθηκαν οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες έφεραν πως μεταξύ των πρώτων –αν όχι ο πρώτος- που εναντιώθηκαν στην πρόταση Πετσάλνικου ήταν και ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός.
Μάλιστα η στάση του ήταν τέτοια που αποτέλεσε την θρυαλλίδα για τις μετέπειτα εξελίξεις, την έκδοση ανακοίνωσης η οποία δεν φέρει μεν υπογραφές, αλλά που βρήκε την αποδοχή σχεδόν 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που στη συνέχεια έφεραν το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε.
(12/11/2011)
Τι λέει ο ίδιος
Σε επικοινωνία της «Η» με τον κ. Παύλο Στασινό, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε, ο ίδιος μας δήλωσε πως μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση του κ. Παπανδρέου, αμέσως επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλη Έξαρχο και του εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιλογή του κ. Πετσάλνικου στη θέση του Πρωθυπουργού.
«Όταν άκουσα για Πρωθυπουργοποίηση του κ. Πετσάλνικου, αμέσως επικοινώνησα με τον κ. Έξαρχο και του δήλωσε πως αυτή πρόταση δεν με βρίσκει σύμφωνο» λέει ο κ. Στασινός.
«Μάλιστα, του είπα, πως εάν επιμείνει στην πρόταση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου, εγώ παραιτούμαι», λέει ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ!
Σε ερώτησή μας, εάν πράγματι θα προχωρούσε σε παραίτηση απ’ το βουλευτικό αξίωμα, ο κ. Παύλος Στασινός δεν άφησε περιθώρια: «Η παρουσία μου στα έδρανα της βουλής, συνέπεσε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Προκειμένου να υπάρξει μια διέξοδος, προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μη  οδηγηθούμε στην πλήρη καταστροφή, στήριξα με την ψήφο μου και πράγματα στα οποία δεν συμφωνούσα.
Το έκανα όμως θέλοντας να δώσω όλα τα περιθώρια, στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκείνες που θα μας απομάκρυναν από τους υπαρκτούς κινδύνους να μείνει η χώρα εκτός ευρώ με συνέπειες που κανένας μας δεν μπορεί να υπολογίσει».
«Όμως», συνέχισε ο κ. Στασινός, «στην περίπτωση αυτή δεν θα έκανα πίσω. Η παραίτησή μου θα κατατίθονταν αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Πετσάλνικου και αυτό το κατέστησα ξεκάθαρο στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
Μάλιστα όπως τονίζει «στη συνέχεια και σε συνεννόηση μάλιστα με άλλους βουλευτές, επικοινωνήσαμε ξανά με τον κ. Έξαρχο και του ζητήσαμε να σταματήσουν οι διαδικασίες για τον κ. Πετσάλνικο».
Ο κ. Στασινός επιβεβαιώνει πως κυκλοφόρησε μεν η επιστολή που μάλιστα δόθηκε και στη δημοσιότητα, χωρίς όμως να υπάρχουν υπογραφές κάτω από το κείμενο, «το οποίο όμως βρήκε την αποδοχή σε πολλούς ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ήταν πάνω από σαράντα, αν θυμάμαι καλά», λέει ο κ. Στασινός.
Στη συζήτηση μας, ο κ. Στασινός δήλωσε πως το δημοψήφισμα ήταν «λαθεμένη κίνηση», όχι γιατί προτάθηκε, αλλά με τον τρόπο που έγινε, αφού κατά τον ίδιο θα έπρεπε να ανακοινωθεί και να συζητηθεί πρώτα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να ειδοποιηθούν οι εταίροι μας στην Ευρώπη.
Λάθος θεωρεί επίσης πως το Μνημόνιο δεν ζητήθηκε να ψηφιστεί εξ αρχής με 180 βουλευτές αφού «η πολιτική των περικοπών που ακολουθήθηκε θα ήταν μονόδρομος», πως κι «εμείς οι βουλευτές στηρίξαμε αυτή την επιλογή θεωρώντας πως η χώρα ήταν σε καταστροφικό δρόμο», όμως όπως λέει ο κ. Στασινός «η πολιτική των περικοπών προκάλεσε έντονες δυσαρέσκειες, οι οποίες όμως επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα ο κ. Στασινός θεωρεί πως η επιλογή του κ. Παπαδήμου, αποτελεί μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση, με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την 26η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα».
Τι δηλώνει ο Πετσάλνικος
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικος, μέσω συνεργατών του, διαμηνύει πως «ουδέποτε επεδίωξα να αναλάβω τα καθήκοντα του πρωθυπουργού», δίνοντας την δική του ερμηνεία για όσα διαδραματίστηκαν με επίκεντρο το πρόσωπό του. Όπως μάλιστα υποστήριζαν «ούτε καν το είχε σκεφτεί», σχολιάζοντας ότι για αυτό άλλωστε και είχε δηλώσει κατηγορηματικά το βράδυ της Τρίτης ότι «είναι και θα είναι Πρόεδρος της Βουλής».
Οι ίδιου κύκλοι υπογράμμιζαν ότι «η δήλωση αυτή δεν ήταν για να θολώσει τα νερά, αλλά ήταν μία πραγματικότητα».
Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή, όπως προέκυψε από τις εξελίξεις, άλλαξε την επόμενη ημέρα, όταν ο κ. Παπανδρέου κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου, εκ των στενών συνεργατών του και εκ των (συν)εμπνευστών της μοιραίας απόφασης για την διενέργεια δημοψηφίσματος. Όπως σημείωναν οι συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής «το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Πετσάλνικο στο γραφείο του και του ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση με τον κ. Αντ. Σαμαρά αποφάσισαν να οδηγηθούν σε μία θεσμική λύση που να ενώνει».
Έτσι «του ζήτησε να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού σε αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές για να επισημάνουν ότι πρώτα υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών και μετά κλήθηκε ο κ. Πετσάλνικος, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόταση «καθώς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των δύο στο πρόσωπό του, όπως και η επιμονή του πρωθυπουργού στην επιλογή αυτή».
Εκ των γεγονότων, ωστόσο, προκύπτει ότι τόσο ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Πετσάλνικος, δεν «μέτρησαν» το αντίκτυπο της πρότασης αυτής, η οποία και προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό των δυο κομμάτων, πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις με χαρακτηριστικότερη εκείνη των 50 «πράσινων» βουλευτών οι οποίοι διεμήνυσαν προς τον κ. Παπανδρέου την πρόθεσή τους ακόμη και να παραιτηθούν εάν δεν επιλέξει «ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του πρωθυπουργού».