24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωσε τιμές η «Δωδώνη», ξεσηκωμός των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο

Με συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί, στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας απαντούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου στις τιμές γάλακτος που ανακοίνωσε, με μεγάλη χρονική καθυστέρηση κι ύστερα από έντονες πιέσεις η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.
Οι τιμές μένουν καθηλωμένες και παρά τον ισχυρισμό της Διοίκησης ότι είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει. Στο αγελαδινό γάλα τουλάχιστον υπάρχουν αρκετές βιομηχανίες, σε άλλες περιοχές της χώρας που δίνουν τιμές υψηλότερες από αυτές που ανακοίνωσε η Δωδώνη.
Τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται στην ανακοίνωση της εταιρίας συνδέονται με την γενικότερη οικονομική κρίση, όμως αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι οι τιμές αυτές δεν είναι ικανές να στηρίξουν την κτηνοτροφία της Ηπείρου σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις στην ιστορία της.
Οι τιμές έτσι όπως ανακοινώθηκαν είναι οι ακόλουθες:
Πρόβειο Γάλα : 1,05€/kg (αμετάβλητη).
Γίδινο Γάλα : 0,58€/kg (αμετάβλητη).
Η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, όπως παγίως συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03€/kg για όσους παραγωγούς λαμβάνουν προκαταβολή.
Αγελαδινό Γάλα : 0,437€/kg για το σύνολο των εισκομιζομένων ποσοτήτων (καταργείται η ποσόστωση 70/30).
«Η εν λόγω τιμή βάσης για το αγελαδινό γάλα είναι αυξημένη κατά 0,038€/kg ή +9,5% συγκριτικά με το 2010, ενώ θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί ότι με βάση τα κριτήρια ποιότητος η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 0,4505 €/kg έναντι 0,4125/kg το 2010», σημειώνεται στην ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία καταλήγει με τη σημείωση πως «το Διοικητικό Συμβούλιο συνεκτιμώντας όλους τους πιο πάνω παράγοντες, με τον καθορισμό των παραπάνω τιμών εξάντλησε κάθε περιθώριο ικανοποίησης των αιτημάτων των παραγωγών».
Οι κτηνοτρόφοι, θεωρούν ότι οι τιμές αυτές αποτελούν αιτία πολέμου και με δεδομένο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί λόγω της πρόθεσης πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας προειδοποιούν για έναν θερμό χειμώνα.