24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
22 Νοεμβρίου 2011

Όπως μας είπι ου χρηστουπαπάρουγλου ου Αρτνός οι χαμέν οι γιαννιώτις είνι για κλάμματα
Ήπειρος Ιωάννινα: Το «κοινωνικό χέρι» του δήμου «αγκαλιάζει» τους δημότες
Την υλοποίηση τριών σημαντικών δράσεων ξεκινά οΟργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης(ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος και δίνειιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αποσκοπούν στην στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης και το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο αποτελούν τις δύο κρίσιμες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο όπου η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα σε φαινόμενα κοινωνικής εξαθλίωσης, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππας Τσουμάνης, σκοπός του Νομικού Προσώπου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

«Στόχος μας είναι η παροχή υπηρεσιών φροντίδας και ενδιαφέροντος σε κατοίκους του δήμου μας και ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα φτώχιας και εγκατάλειψης. Στους στόχους μας είναι ακόμη και η δημιουργία ενός ενεργού και δυναμικού εθελοντικού κινήματος, η κινητοποίηση και η συμμετοχή των συμπολιτών μας, των θεσμικών και άλλων φορέων του Δήμου μας για την συλλογική αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών ζητημάτων», υπογράμμισε.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο ΟΚΠΑ ολοκληρώνει τις διαδικασίες, ώστε εντός των επομένων ημερών να ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης. Το κατάστημα θα στεγαστεί στο ΚΕΠΑΒΙ (κατάστημα 126) και θα προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και μη ευπαθή προιόντα, είδη καθαριότητας και υγιεινής, μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, παιχνίδια και ό,τι άλλο προέρχεται από δωρεές πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων.

Η λειτουργία του, όπως τόνισε ο Φ. Τσουμάνης, στηρίζεται στη φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας και η επιτυχία του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Στόχος είναι η λειτουργία του να ξεκινήσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση, θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη από τις πέντε το απόγευμα μέχρι στις οκτώ το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.\

Ειδική κάρτα κοινωνικών παροχών

Η πρόσβαση θα γίνεται με την ειδικά κάρτα κοινωνικών παροχών που θα εκδίδει ο ΟΚΠΑ και θα ισχύει για έξι μήνες. Με την ίδια κάρτα, οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση και σε άλλες δραστηριότητες του δήμου. Ήδη, ύστερα από συνεργασία που υπήρξε με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μωυσή Ελισάφ, αποφασίστηκε η δωρεάν είσοδος σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης έχει θεσπίσεισυγκεκριμένα κριτήρια για την έκδοση της κάρτας. Σε αυτά περιλαμβάνονται: η κατοικία, το ετήσιο εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση, η οικογενειακή κατάσταση, η εργασία, οι συνθήκες στέγασης, η κατάσταση της υγείας, ενώ για τους μετανάστες η νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Τραπεζιτικός λογαριασμός υπέρ απόρων

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Ηπείρου για όσους θέλουν να προσφέρουν χρήματα προκειμένου να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του, ενώ πληροφορίες δίνονται στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26510 77077 και 26510 01045.

Δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία

Η δεύτερη και εξίσου σημαντική πρωτοβουλία του Οργανισμού αφορά στη λειτουργία Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων, τα οποία θα απευθύνονται σε ανασφάλιστους δημότες των Ιωαννίνων, που σήμερα αδυνατούν να έχουν στοιχειώδη, δωρεάν περίθαλψη. Ήδη στο ΚΕΠΑΒΙ, διαμορφώνονται οι κατάλληλοι χώροι, ενώ από τον πρόεδρο του ΟΚΑΠΑΠΑ γίνονται συζητήσεις με γιατρούς για την εθελοντικής τους συμμετοχή. Ανάλογη στήριξη αναμένεται να υπάρξει από τον Ελληνική Ερυθρό Σταυρό και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιοχής. Στόχος είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των Ιατρείων μέχρι το τέλος του έτους.

ΚΗΦΗ

Έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι και τοΚέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Το ΚΗΦΗ θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Δήμο Ιωαννιτών. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του κτηρίου, στην οδό Χρηστοβασίλη, ενώ έγινε η επιλογή των τριάντα πολιτών που θα φιλοξενηθούν. Ο Οργανισμός βρίσκεται στη φάση της επιλογής του αναγκαίου προσωπικού για την υποδειγματική λειτουργία του ΚΗΦΗ.