24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
22 Νοεμβρίου 2011

Άντι κι βουλιφφφτής Γιώργου μ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Με παρέμβασή του στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαβασιλείου, κάλεσε το Δήμαρχο να ξεφύγει από τον απλό διαχειριστικό ρόλο, που μέχρι σήμερα είναι εγκλωβισμένος και να τον διευρύνει στα πλαίσια άσκησης μιας κοινωνικής πολιτικής, που εκ των πραγμάτων αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε:
1.-Διευρύνεται καθημερινά το μέτωπο των κινητοποιήσεων των πολιτών απέναντι στο επαχθές χαράτσι του τέλους ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζονται οι Δήμοι που αποστέλλουν εξώδικα διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ καθώς και υπομνήματα στους κατά τόπους εισαγγελείς, τονίζοντας την καταχρηστικότητα της διάταξης. Παράλληλα ψηφίσματα διαμαρτυρίας εκδίδονται από τα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ ενισχύονται υπηρεσίες που διευκολύνουν τους δημότες στην αντιμετώπιση των θεμάτων που συνδέονται με την εφαρμογή του νόμου.
Είναι βέβαιο ότι δεν έχετε αποφασιστική αρμοδιότητα για το θέμα του ειδικού τέλους παρά μόνο βοηθητική, αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει , από το να πάρετε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο και άλλους κοινωνικούς εταίρους και ακόμα περισσότερο στα πλαίσια της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Ηπείρου της οποίας είσθε Πρόεδρος. Παραμένετε αδρανείς προφανώς εν αναμονή της εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Δεκέμβρη. Ελπίζω ότι θα συνταχθείτε και σεις με άλλους συναδέλφους σας και δεν θα υιοθετήσετε τη λογική Βενιζέλου και των μανδαρίνων του Υπουργείου Οικονομικών, που αγνοούν προκλητικά ακόμα και δικαστικές αποφάσεις ,ενώ απειλούν να κινήσουν διαδικασίες καταλογισμού πειθαρχικών ποινών εναντίον δημάρχων που δεν συμφωνούν να κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Kαι ότι ακόμα δεν θα παρασυρθείτε από τις προεκλογικές πιρουέτες του κ. Βενιζέλου για την αναβολή-κοροϊδία διακοπής του ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις για τις ευπαθείς ομάδες, γιατί η ερμηνεία του όρου «ευπαθείς» είναι ιδιαίτερα ελαστική όπως έχει αποδειχθεί.
Προτείνω ως εκ τούτου να μην μείνουμε σε ένα απλό ψήφισμα εκτόνωσης. Πρέπει να πάρουμε και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως:
*υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας από συγκεκριμένη υπηρεσιακή μονάδα,
*εξώδικο διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ,