24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Νοεμβρίου 2011
 

Η μία στις δυο πολυκατοικίες δεν θα ανάψει καλοριφέρ


Χωρίς καλοριφέρ θα περάσουν τον φετινό χειμώνα
χιλιάδες οικογένειες που λόγω οικονομικών προβλημάτων αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης στις πολυκατοικίες. 

Σύμφωνα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, ο εφοδιασμός των πολυκατοικιών με πετρέλαιο μειώθηκε τουλάχιστον κατά 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην περιφέρεια η μείωση θα ξεπεράσει το 50%. Όπως λέει στο protothama.gr ο κ. Μιχάλης Κιούσης «εκατοντάδες πολυκατοικίες με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων αφήνουν άδειους τους λέβητες και στρέφονται μαζικά σε σόμπες υγραερίου και τζάκια».

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται σήμερα από 90 έως 98 λεπτά το λίτρο και είναι ακριβότερη κατά 40% περίπου έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010, όταν πωλείτο προς 65-70 λεπτά το λίτρο.

Την ίδια ώρα οι έμποροι καυσόξυλων κάνουν χρυσές δουλειές ενώ στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών οι σόμπες αλογόνου και υγραερίου γίνονται ανάρπαστες καθώς χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα θέρμανσης μετά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. 

«Αυτό που κάνει ακόμη πιο αρνητικό το κλίμα στην αγορά και έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο είναι το ενδεχόμενο της πλήρους εξίσωσης του φόρου καυσίμων» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μ.Κιούσης.