24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Νοεμβρίου 2011

 Αντί να υποστηρίζουν τα πορτοκάλια μας τα χώνουν για ΚΟΚΑ
Ο δραστήριος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημόσιος Χώρος» Γιάννης Ρέντζος,στην τελευταία ανακοίνωσή του, για το Δήμο Πρέβεζας και το ίδιο ισχύει και για το Δήμο Αρταίων ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
«Ο Δήμος επιδοτεί την κόκα-κόλα. Πώς; Μα είναι απλό. Η  κόκα-κόλα δεσμεύει τα μικρά μαγαζιά και τα περίπτερα με το “δωρεάν” ψυγείο. Τους κάνει μεγάλη διευκόλυνση στην παροχή του ψυγείου αλλά τους απαγορεύει να πωλούν άλλα αναψυκτικά. Όμως το ψυγείο πρέπει να το πληρώνουν στο Δήμο αφού πιάνει τετραγωνικά μέτρα μπροστά στο  μικρό μαγαζί ή δίπλα στο περίπτερο. Άλλα ο Δήμος είναι “άνετος” με την επιβολή και είσπραξη του σχετικού χαρατσώματος, οπότε το ογκώδες ψυγείο μένει εκεί δωρεάν. Έτσι ο Δήμος επιδοτεί έμμεσα την κόκα-κόλα. Άρα ο Δήμος αντιστρατεύεται μια τοπική βιομηχανία που θα έδινε λίγα αναψυκτικά σε μικρότερα ψυγεία μιας μικρότερης τοπικής ψυκτικής βιομηχανίας».  
Αλήθεια, πόσα τεράστια ψυγεία της κόκα – κόλα, μπορεί να δει κανένας σ’ αυτή την πόλη. Υπάρχουν περίπτερα που έχουν δυό και τρία τέτοια ψυγεία και προωθούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο προϊόν ή προϊόντα των συμφερόντων της συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρείας.
-Και που θα βρεθούν οι χώροι, για να προωθηθεί το τοπικό προϊόν, εν προκειμένω ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού Άρτας, είναι το ερώτημα που θα θέσει ο κάθε πολίτης, όπως με κάθε ευκαιρία τίθεται, αλλά και με περισσότερη αγωνία, μπορεί σήμερα να θέσει ο παραγωγός.
Άντε να απαντήσει ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, που στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την προώθηση στην τοπική αγορά του φυσικού χυμού πορτοκαλιού, που εκτός των άλλων, είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και για την σωστή διατροφή, ειδικά των παιδιών.
Αλίμονο… Δε λέμε, να στήσουν τα περίπτερα μηχανές για να στύβουν πορτοκάλια και να πωλούν χυμό, αν και δεν είναι άσχημη ιδέα… Λέμε το αυτονόητο.
-Αν σε κάθε βήμα που κάνει ο κάθε καταναλωτής, με την υποστήριξη του κάθε Δήμου, βρίσκει μπροστά του την κόκα κόλα, τι θα κάνει, θα ζητήσει φυσικό χυμό, που δεν υπάρχει;
Λεπτομέρεια θα πουν οι πιο δύσπιστοι. Όμως αυτές οι λεπτομέρειες συνιστούν την δημόσια συνείδηση, που αφορά και στην στήριξη του τοπικού προϊόντος, που στην Άρτα, με την ευθύνη όλων όσων υπηρέτησαν τα κοινά, δεν υποστηρίχτηκε ποτέ. Και βεβαίως αν η παρούσα δημοτική αρχή, στην Άρτα, έχει φιλότιμο και θέλει να στηρίξει, όπως προεκλογικά έλεγε το τοπικό προϊόν, ας κάνει μια δημόσια τοποθέτηση για τον χαρακτηρισμό «υπάλληλοι της κόκα – κόλα», που με βάση τον παραπάνω συλλογισμό κι εμείς της αποδίδουμε. Ας αρχίσει μια προσπάθεια, περιορισμού της προπαγάνδας της συγκεκριμένης πολυεθνικής και άλλων ανάλογων πολυεθνικών, ώστε να βρει χώρο να περάσει και το τοπικό προϊόν.
Μόνο μην κάνει και αυτή την προσπάθεια, όπως την έκανε όταν έλεγε ότι θα απελευθερώσει τις πλατείες και έδωσε στους καφεπώλες διπλάσιο χώρο να εκμεταλλεύονται, χωρίς να πληρώνουν και τίποτα.