24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΤΑ: Η όμορφη υποψήφια Εύη Καραμπίνα
Η υπόθεση με τα αναδρομικά των βουλευτών πέραν του παραλογισμού φαίνεται ότι έχει και τις (άγνωστες) όμορφες πτυχές της. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης των «αδικημένων» εθνοπατέρων, βρίσκονται και εκπρόσωποι του ωραίου φύλλου. Εν προκειμένου μιλάμε για την θυγατέρα του πρώην βουλευτή Άρτας κ. Κώστα Καραμπίνα, Εύη, η οποία ανέλαβε πριν από τρία περίπου χρόνια την υπόθεση της διεκδίκησης των αναδρομικών των βουλευτών.
Πρόκειται για μια νέα, δραστήρια δικηγόρο με έντονη παρουσία στα κοινά. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την διαδρομή της στην δικηγορία, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό. «Μου αρέσει να ασχολούμαι με τον κλάδο...» είχε πει πριν από τρία χρόνια, όταν αποφάσισε για πρώτη φορά να διεκδικήσει την είσοδό της, στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το μικρόβιο του συνδικαλισμού φαίνεται ότι βρισκόταν στο DNA της, αφού και ο πατέρας της, πριν αποφασίσει να πολιτευτεί είχε πρωταγωνιστήσει στο συνδικαλιστικό Κίνημα. «Έχω την τρέλα και την μαχητικότητα του μπαμπά» παραδέχεται η όμορφη δικηγορίνα.
Πέραν όμως του συνδικαλισμού, η Εύη, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να μην «κολλήσει» και το μικρόβιο της πολιτικής. Μεγαλώνοντας σ' ένα άκρως πολιτικοποιημένο οικογενειακό περιβάλλον, από τα παιδικά της χρόνια, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. «Ζούσα από μέσα την ένταση του πολιτικού» λέει, κάνοντας πολλές φορές αναδρομή στις περιοδείες που συνόδευε τον πατέρα της, στα χωριά της Άρτας. «Παλιά η επαφή με τον κόσμο είχε μια ξεχωριστή γοητεία» υποστηρίζει και προσθέτει: «Είναι στο χέρι μας, να δώσουμε ξανά ενδιαφέρον στην πολιτική...».
Η νεαρή δικηγορίνα δείχνει να έχει μεγάλη «καψούρα» με τόσο με την δικηγορία, όσο και με την πολιτική, αφού όπως παραδέχεται την έχουν «κλέψει» πολύτιμο χρόνο ακόμη και από την προσωπική της ζωή. Ωστόσο, από την πρώτη μέρα που μπήκε στην Φιλοσοφική, είχε αποφασίσει ότι θα δώσει τον δικό της αγώνα, κολλώντας αρκετά ένσημα, πριν πέσει στο στίβο της πολιτικής. «Ο συνδικαλιστής και ο πολιτικός πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα» υποστηρίζει η Εύη Καραμπίνα.
Ως δικηγόρος είναι σκληρή, λένε οι συνάδελφοί της, που την ζουν καθημερινά στις αίθουσες των δικαστηρίων. «Έχει τσαγανό και τσαμπουκά» υποστηρίζουν. Η ίδια, όταν της ζητά κανείς να συστήσει την δικηγόρο Καραμπίνα, απαντά: «Απλώς προσπαθώ να κάνω με το καλύτερο δυνατόν τρόπο την δουλειά μου». Παράλληλα, με τις υποθέσεις που χειρίζεται, σχεδόν καθημερινά, κάνει κι΄ ένα πέρασμα από τον δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για μια σύντομη κουβέντα με τους συναδέλφους της. Τις τελευταίες μέρες, η Εύη, με αφορμή το γεγονός ότι είναι μια από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση με τα αναδρομικά των βουλευτών, δέχτηκε αρκετές επιθέσεις. Πολλά από τα χτυπήματα ήταν και κάτω από την μέση. Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκε, ωστόσο, όπως λέει, δεν κάνει τίποτα παραπάνω από την δουλειά της.
Σκέφτεται την οικογένεια
Σε ότι αφορά τώρα τα προσωπικά της, η αλήθεια είναι, πως η όμορφη δικηγορίνα έχει αρχίσει να σκέφτεται την αποκατάστασή της. Ωστόσο, αυτή την περίοδο προέχει η μάχη που θα δώσει σε λίγο καιρό στην Άρτα. «Θα γίνουν όλα στο χρόνο τους» απαντά σε όσους την ρωτούν αν ήρθε η ώρα να φτιάξει την δική της οικογένεια. Ως χαρακτήρας, η Εύη, είναι «έξω καρδιά». «Μοιάζει στον πατέρα της» λένε, γνωρίζουν την οικογένεια Καραμπίνα. Στις βραδυνές της εξόδους, που είναι αλήθεια πως έχουν περιοριστεί, από την στιγμή που έπεσε στα βαθιά της δικηγορίας, αρέσκεται στην πλάκα, στην καλή παρέα και το καλό ποτό. Έχοντας μεγαλώσει στα Πατήσια, προτιμά τα συνοικιακά στέκια, από τα επώνυμα club και καφέ της Αθήνας.
Υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Άρτα
Πριν από περίπου δέκα μέρες η όμορφη δικηγορίνα ενημερώθηκε από τον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ότι είναι μια από τις κομματικές επιλογές, για την στελέχωση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στην Άρτα. Όσοι την γνωρίζουν, λένε, ότι ήταν κάτι που περίμενε, εδώ και καιρό. «Ήθελε ν' ασχοληθεί ενεργά με την γενέτειρά της». Από την ημέρα που «χρίστηκε» υποψήφια από την Συγγρού, ξεκίνησε ο νέος μαραθώνιος. Τέσσερις μέρες στην Αθήνα στις αίθουσες των δικαστηρίων, και αμέσως ο δρόμος για την Άρτα.
Η Εύη, έχει βάλει ως στόχο να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες της. «Θέλω να έχω μια ξεχωριστή επαφή με τον κόσμο που θα του ζητήσω να μ' εμπιστευτεί» αναφέρει με νόημα. Το γεγονός ότι ο πατέρας της, εκλέγονταν επί χρόνια βουλευτής στην ίδια εκλογική περιφέρεια που θα είναι η ίδια υποψήφια, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της. Άλλωστε, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι βουλευτικές έδρες στην περιφέρεια, ούτε χαρίζονται, ούτε κληρονομούνται.