24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
5 Δεκεμβρίου 2011

«Προεδρικοί» εναντίον «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ


Ο Χάρης απαντά (αντί του Γιώργου…) στον Μιχάλη και σε άλλους
Με κείμενα, επιστολές και υπογραφές συνεχίζεται ο «διάλογος» στο ΠΑΣΟΚ. Στον Χρυσοχοϊδη και στις κινήσεις της «δεξιάς» ομάδας απάντησε ο Καστανίδης και άλλοι 11 βουλευτές δημοσιοποιώντας κείμενο για το μέλλον της κεντροαριστεράς – μία συζήτηση που εμπλέκει και άλλα κόμματα (ΔΗΑΡΙ), ενώ περιλαμβάνει ακόμη και την ίδρυση ενός νέου φορέα σοσιαλδημοκρατικής προοπτικής (και δεν εννοούμε το κεντρώο κόμμα που «σπρώχνει» ο Ψυχάρης).
Το κείμενο υπογράφουν οι: Βασίλης Γιουματζίδης, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Μαρία Θεοχάρη, Γιώργος Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Λάμπρος Μίχος, Θόδωρος Παραστατίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Οι «12» υποστηρίζουν ότι ο ΓΑΠ ανατράπηκε επειδή έθεσε το δίλημμα επιλογής μεταξύ τραπεζικού ή εθνικού συμφέροντος. Προτείνουν δράση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον κεντρικό πολιτικό κορμό της κεντροαριστεράς και να διευκολύνει το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού «προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων».
Διαχωρίζουν τη θέση τους από την «δεξιά» ομάδα του ΠΑΣΟΚ (τρόικα, σημιτικοί και λοιποί εκσυγχρονιστές) αναφέροντας ότι αυτοί μιλούν για την «αυθεντική κεντροαριστερά» και όχι για την «κεντροαριστερά υπέρ της οποίας κάτι ψελλίζουν ορισμένοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ εσχάτως». Αυτοί, λένε οι 12 βουλευτές, «υποκρύπτουν την πολιτική τους επιθυμία να επιχειρήσουν πρώτα την «εκσυγχρονιστική» αναδιάρθρωση του συνασπισμένου μπλοκ εξουσίας τραπεζών, επικοινωνιακών μέσων και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και μετά να μοιράσουν στους υπόλοιπους τα απολειφάδια του παραγόμενου πλούτου».
Στον Χρυσοχοϊδη υπενθυμίζουν ότι δεν ήταν πετυχημένος υπουργός (π.χ. δεν αξιοποίησε το ΕΣΠΑ). Για την διακυβέρνηση του ΓΑΠ, σύμφωνα με τους βουλευτές, φταίει η τρόικα που επέβαλε πολιτικές «που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση προς την ιδεολογική και προγραμματική φυσιογνωμία του».
Το κείμενο υπογράφουν οι κ. Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β’ Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.
Στο κείμενό τους οι 12 βουλευτές μιλούν για ανατροπή του Γ. Παπανδρέου εκ των έσω (αναφερόμενοι στην αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα) και ζητούν να υπάρξει μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του πρόσφατα, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης είχε υποστηρίξει ότι ο Γ.Παπανδρέου «έπεσε μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με τη σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης». «Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: “Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή», είχε πει.
Η Κεντροαριστερά, τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, «οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα. Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον “πολιτισμό της κερδοσκοπίας” που επέβαλαν οι αγορές, προς τον “πολιτισμό της αλληλεγγύης”… και «στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».
Το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν οι βουλευτές, κλήθηκε μόνο του να διαχειρισθεί τη χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας και να πληρώσει πάλι μόνο του την πιο οδυνηρή αντίφαση της ιστορικής διαδρομής του. Εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει, στο πλαίσιο της τωρινής κυβέρνησης συνεργασίας, μια πολιτική εμπνευσμένη από τους δανειστές και ενδεχομένως σωτήρια μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά με πολλά στοιχεία που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση προς την ιδεολογική και προγραμματική φυσιογνωμία του.
Τώρα, υπογραμμίζουν, οφείλει να απαντήσει στη δική του ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση, θεμελιώνοντας με νέους όρους την ταυτότητά του ως κόμματος της Κεντροαριστεράς. «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς».
Καταλήγοντας οι 12 βουλευτές δηλώνουν ότι Θα δώσουν μάχη παντού, σε όλες τις οργανώσεις και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, χωρίς να επηρεάζονται «από τις εφήμερες μάχες για την εσωκομματική εξουσία». «Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών», σημειώνουν με νόημα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί διαδοχής που άνοιξε για τα καλά μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη.
«Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα», επανήλθε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο Γ. Παπανδρέου «δεν πρέπει να είναι υποψήφιος» και «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη».