24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
9 Ιανουαρίου 2012

 Δεν σταματάει το δούλεμα που τρώμε από τους Μνημονιακούς βουλευτές και λάτρεις της Κατοχικής κυβέρνησης. Τους έπιασε και πάλι ο πόνος για την φτώχεια του λαού και την ασιτία των μαθητών.

Εθνικό σχέδιο δράσης για την κοινωνική συνοχή ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κείμενο που αφορά τα προβλήματα Κοινωνικής Συνοχής έστειλαν στον Πρωθυπουργό βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Άρτας κ. Παύλος Στασινός το οποίο έχει ως εξής: «Να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται». Κύριε Πρωθυπουργέ, H πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010 οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι.
Η Ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Έχουμε εκατοντάδες παραδείγματα μικρών παιδιών που υποσιτίζονται. Που δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.
Ενήλικες ,που λόγω του ότι έχασαν την δουλειά τους ή έκλεισαν τα μαγαζιά τους , έχουν μείνει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα συσσίτια ή να μένουν άστεγοι, δημιουργώντας μια γενιά νεόπτωχων.
Συνταξιούχους οι οποίοι μετά την μείωση των συντάξεών τους, αδυνατούν να αγοράσουν αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ή χρόνια πάσχοντες και ΑΜΕΑ που κυριολεκτικά απειλείται η ζωή τους λόγω της ανέχειας.
Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, που είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, απλά και μόνο με ακραίες και ισοπεδωτικές καταγγελίες. Επιλέγουν όχι την αντιμετώπιση ή τον περιορισμό τους, αλλά την εμπλοκή τους στην πολιτική διαμάχη.
Εμείς πιστεύουμε ότι μια προοδευτική πολιτική πρόταση οφείλει να απαντά καθημερινά στα προβλήματα, δημιουργώντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα εκείνων των συμπολιτών μας που φθάνουν στα όρια της ακραίας φτώχειας.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πλουτίζουν και να φοροδιαφεύγουν και οι περισσότεροι να πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης..
Κανείς μας δεν μπορεί να είναι τόσο κυνικός. Ο δείκτης της προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, εξαρτάται από το πόσο καλά είναι οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, η πόλη μας, η χώρα μας. Το γενικό συμφέρον, μας αφορά όλους άμεσα.
Η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός πρέπει να αφυπνίσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την Ενότητα του έθνους, την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη.
Το Κεντρικό Κράτος, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι Κοινωνικές Οργανώσεις, ο Ιδιωτικός Τομέας, τα Κινήματα Εθελοντισμού, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι περισσότερο από κάθε φορά επιβεβλημένο να αναλάβουν από κοινού ενιαία και συντονισμένη δράση επιστρατεύοντας κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην προσπάθεια αυτή.

Η παρέμβαση αυτή για να έχει ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα θα πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα και τη δομή «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης», με δεσμευμένους ποσοτικά πόρους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη τριετία.
Οι πρόχειρες αναλύσεις εκτιμούν το απαιτούμενο ελάχιστο προϋπολογισμό του προγράμματος δράσης σε 0,5% του ΑΕΠ ετησίως.
Για να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθούν:
- Εθνικοί πόροι αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης,
- Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Μέτρα δράσης του ΕΣΠΑ
- Χορηγίες Ιδιωτών και κάθε είδους προσφορές των εθελοντικών Οργανώσεων.
Μεγάλα ποσά από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, λιμνάζουν και παραμένουν αναξιοποίητα στα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας & Εργασίας.
Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι οι πόροι αυτοί προορίζονται και είναι δεσμευμένοι σε ενεργητικές πολιτικές όπως, η απασχόληση και η κατάρτιση, τα σημερινά έκρυθμα κοινωνικά προβλήματα επιβάλουν τον αναπροσανατολισμό ορισμένων δράσεων με την αντίστοιχη μεταφορά πόρων για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο επ’ ευκαιρία της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη, να τεθεί επιτακτικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανάγκη συντονισμένης κοινής δράσης για την κοινωνική φροντίδα συνανθρώπων μας, που ζουν κάτω από τα όρια της ανέχειας, διαφορετικά η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Τα Υπουργεία Οικονομικών,Ανάπτυξης, Υγείας &Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Εργασίας και Εσωτερικών, σε άμεση συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών, την Κεντρική Ένωση Δήμων, την Εκκλησία της Ελλάδος, οφείλουν να παρουσιάσουν ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των ακραίων κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης.
Κανείς συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να μένει μόνος και αβοήθητος..
Σκοπός μας είναι :
«Κανένα παιδί χωρίς γάλα και φαγητό»,
«Κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο»,
«Κανείς συνάνθρωπός μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται στις πλατείες»,
«Κανείς συνάνθρωπός μας να μην στερείται την αναγκαία για την ζωή του φαρμακευτική αγωγή».
Πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται.
Σε αντίθετη περίπτωση κάθε κοινωνική έκρηξη θα είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Τότε και μόνο τότε, όλοι μας θα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η Ελλάδα από την εποχή του Ατομισμού περνάει στην εποχή των Συλλογικών Αξιών και της Αλληλεγγύης .
Τότε και μόνο τότε, θα θέσουμε τις βάσεις για μια Κοινωνία Συνοχής, για την Κοινωνία των Πολιτών, για μια Ελλάδα της Ανθρωπιάς.