24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
10 Ιανουαρίου 2012

Όταν θέλεις να αναπτυχθείς δεν περιμένεις κανέναν. Συμφωνία που θα δώσει την μεγαλύτερη οικονομική ανάσα στην Νάουσα έκλεισαν οινοπαραγωγοί  με την Κίνα.

«Εις υγείαν των... Κινέζων» λένε οι οινοπαραγωγοί της Νάουσας, μετά την κολοσσιαία επιτυχία του συνεταιρισμού VAENI να υπογράψει μια συμφωνία-«μαμούθ» με τον ασιατικό γίγαντα, που προβλέπει την εξαγωγή έως και 3,5 εκατομμυρίων φιαλών κρασιού το χρόνο με κέρδος έως δέκα εκατ. ευρώ το χρόνο
Πρόσφατα «έπεσαν» στο Πεκίνο οι τελευταίες υπογραφές που επιστέγασαν μια συμφωνία, που όχι μόνο θα δώσει ανάσα στα 200 μέλη του συνεταιρισμού, αλλά αναμένεται να βοηθήσει οικονομικά ολόκληρο το νομό Ημαθίας, που πρόσφατα βρέθηκε στην κορυφή της μαύρης λίστας της ανεργίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, αν οι ανάγκες των Κινέζων για κρασί είναι μεγαλύτερες από δική της ποσότητα, θα συστήσει στους Κινέζους κάποια από τα 17 ιδιωτικά οινοποιεία που «ειδικεύονται» στο ξινόμαυρο στην περιοχή της Νάουσας.
Ο συνεταιρισμός VAENΙ ελέγχει το 52% της ζώνης Ονομασίας Προέλευσης Νάουσας για την ποικιλία ξινόμαυρο, ωστόσο «σε καιρούς κρίσης πρέπει να βοηθάμε και τους διπλανούς μας» λέει ο Γιώργος Φουντούλης και συμπληρώνει «θέλουμε η Νάουσα να μην αναφέρεται μόνο ως η πρωτεύουσα της ανεργίας -έχει το υψηλότερο ποσοστό σε όλη τη χώρα, κοντά στο 40%- αλλά και ως η Μέκκα του ξινόμαυρου».


Στοιχεία για τον Συνεταιρισμό VAENI μπορείτε να βρείτε εδώ