24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
27 Ιανουαρίου 2012

Το Φράγμα Αγίου Νικολάου θα το κάνουν που να χτυπηθούμε όλοι από κάτω. Έχουν φτιαγμένη με νόμους και νομικίστικους όρους την ιστορία του φράγματος που μάλλον είναι ώρα να αποχαιρετίσουμε την Γέφυρα της Πλάκας, τους λόφους, τα χωριά και ό,τι είναι πραγματική Πατρίδα. Για τόσο μεγάλα παιχνίδια δυστυχώς οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι σε τοπικό και εθνικό επίπεδο είναι να διαχειρίζονται μόνο γούρνες και χωματόδρομους.

 

Φράγμα, μέσω… αναδιατύπωσης

Στην «παγίδα» του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο έχει υιοθετήσει, για μια ακόμη φορά, το αίτημα της «Μηχανικής» για την κατασκευή ενός ακόμη μεγάλου φράγματος στον ποταμό Άραχθο, κινδυνεύουν να πέσουν οι τοπικοί φορείς.

Το… άνοιγμα του θέματος βρήκε τους πάντες –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- να αντιτίθενται στο ενδεχόμενο κατασκευής του υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Η καθολική αντίδραση και η διεύρυνση του μετώπου ενεργοποίησαν και τα αντανακλαστικά όσων τάσσονται –άμεσα ή έμμεσα- υπέρ της περαιτέρω φραγματοποίησης του Αράχθου. Το αρχικό αίτημα των φορέων ήταν «να αποσυρθεί η νομοθετική διάταξη» που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και δίνει το πράσινο φως στην εταιρία «Μηχανική» να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την κατασκευή του νέου φράγματος.
Όμως, αντί για απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης, το αρμόδιο υπουργείο προσπαθεί να… υπνωτίσει τους αντιτιθέμενους στο έργο φορείς. Στη συζήτηση που είχε μαζί τους ο Γιώργος Παπακωνταντίνου δεσμεύτηκε για αναδιατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης. Η πρόταση αυτή έγινε «κατ’ αρχήν» αποδεκτή, παρότι ουσιαστικά μπορεί να ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την κατασκευή του συγκεκριμένου φράγματος. Την εκτίμηση αυτή συμμερίζονται ορισμένοι τοπικοί φορείς και θεωρούν ότι όλοι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Από τον Ηπειρωτικό Αγώνα