24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
19 Ιανουαρίου 2012


 Συνεχίστε να έχετε παράνομες χωματερές και θα περάσετε καλά, Δήμαρχοι της Ελλάδας. Γιατί εσείς καταλαβαίνετε μόνο όταν θα σας κρατάν λεφτά από τους πόρους που παίρνετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρόνια τώρα. Συνεχίστε να διατηρείτε παράνομες χωματερές και θα γελάσουμε πολύ!

«Φόρο» απορριμμάτων θα πληρώνουν στο εξής οι δήμοι που διατηρούν παράνομες χωματερές, ενώ για πρώτη φορά θεσπίζεται η δυνατότητα της παρακράτησης των προστίμων που επιβάλλονται στη χώρα μας για παραβάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τους αυτοτελείς πόρους που καταβάλλονται στους ΟΤΑ.

Οι καμπάνες προβλέπεται να πέφτουν στους δήμους για τη διατήρηση ΧΑΔΑ αλλά ακόμη και για ανενεργές αλλά μη αποκαταστημένες χωματερές, καθώς και σε ΟΤΑ που εμποδίζουν έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Από το 2014 καθιερώνεται επιπλέον ειδικό τέλος ταφής για ορισμένες κατηγορίες αποβλήτων, όταν οδηγούνται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής χωρίς προηγούμενη επεξεργασία.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις περιέχονται -μεταξύ άλλων- στο νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ενσωματώνει δύο κοινοτικές οδηγίες που αφορούν στην ποινική προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων.