24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
20 Ιανουαρίου 2012


Τους έπιασε ο πόνος τους βουλευτάδες για το μαύρο χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Όχι δεν τους έπιασε ο πόνος για το μαύρο χρήμα των βουλευτάδων αλλά για το μαύρο χρήμα των φοροφυγάδων. Ανάμεσα στους σωτήρες βουλευτάδες που κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα στον υπουργό Οικονομικών είναι βέβαια ποιος άλλος; Ναι, το βρήκατε! Ο Παύλος Στασινός!

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αποτελεί την πιο ουσιαστική διαδικασία για τον αναδρομικό έλεγχο της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και του παράνομου πλουτισμού δεκαετιών. Εκκρεμούν στις τράπεζες χιλιάδες αιτήσεις του ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών ελεγχόμενων προσώπων και ύποπτων μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες καθυστερούν εσκεμμένα μέχρι και έξι έως οκτώ μήνες την απόδοση στοιχείων των πελατών τους, ενημερώνοντας τους ότι ελέγχονται, ώστε να έχουν το χρόνο «διευθέτησης» των καταθέσεων τους, σαμποτάροντας την ελεγκτική διαδικασία των φοροεισπρακτικών οργανισμών του κράτους.

Οι τράπεζες υπονομεύουν στην πράξη τη νομοθετημένη άρση του τραπεζικού απορρήτου στερώντας από το δημόσιο την επιστροφή μεγάλων ποσών και τη δυνατότητα ανακατανομής των βαρών της κρίσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι ενήμερος για την υπονομευτική συμπεριφορά των τραπεζών στην προσπάθεια εντοπισμού και είσπραξης μεγάλων ποσών, τα οποία αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής;

2. Έχει στόχο να ορίσει δεσμευτικό χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες να αποδίδουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τα απαιτούμενα στοιχεία;