24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
30 Ιανουαρίου 2012


Δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν σέβονται όχι μόνο τον τόπο τους αλλά ούτε και την Ιστορία αυτού του τόπου. Βρήκε τρόπο να κονομήσει ο ΠΑΣΟΚΟΣ Δήμαρχος Πάργας καταστρέφοντας το οικοσύστημα του Αχέροντα για να κάνουν εξοχικά εις το όνομα της προόδου.

Αποξηραίνουν τον υγρότοπο για να τον μετατρέψουν σε χωράφια και οικόπεδα

Με ολοκληρωτική καταστροφή απειλείται ο προστατευόμενος υγρότοπος στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα στο νομό Θεσπρωτίας, εξαιτίας των έργων αποξήρανσης που ολοκληρώνονται προκειμένου η περιοχή να μετατραπεί σε χωράφια και οικόπεδα για εξοχικές κατοικίες. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για οικολογικό έγκλημα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διαβεβαιώνοντας πως η αποξήρανση που δρομολογεί η Περιφέρεια Ηπείρου θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον και θα εξαφανίσει τα εξαιρετικά σπάνια είδη πουλιών και ψαριών που ζουν εκεί, αλλοιώνοντας ριζικά το τοπίο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Realnews, οι ίδιοι οι κάτοικοι θεωρούν πως η περιοχή τους θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αν γίνει η αποξήρανση του υγροτόπου. «Δεν θα αλλοιωθεί το περιβάλλον», υποστηρίζει ο δήμαρχος Πάργας, Θανάσης Λιόλιος. «Το φυσικό περιβάλλον είναι για τον άνθρωπο και πρέπει να προσαρμόζεται στις ανθρώπινες ανάγκες. Οι κάτοικοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνει αποστράγγιση του βάλτου για να καλλιεργήσουν τη γη. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα αρχίσει η αποξήρανση», συμπληρώνει ο δήμαρχος.