24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
17 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ... ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ

Το δρόμο που χάραξε ο Δήμος Κιμώλου*, φαίνεται ότι ακολουθεί και ένας ακόμη δήμος σε μικρό Κυκλαδονήσι. Πρόκειται για τη γειτονική Σίκινο που ελλείψει προσωπικού καλεί ιδιωτικές εταιρείες ή επαγγελματίες να παρέχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε ο ίδιος ο δήμος να παρέχει στους δημότες του. Κι αυτό γιατί δύο υπάλληλοι (μία στο δήμο και μία στο ΚΕΠ), ένας... δήμαρχος κι ένα... δημοτικό συμβούλιο που «τα κάνουν όλα και συμφέρουν» καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 270 κατοίκων το χειμώνα, που φτάνουν ακόμη και τους 1.000 το καλοκαίρι.
Έτσι, η δημοτική αρχή Σικίνου είδε κι αποείδε και βρήκε τη μόνη εφικτή λύση: ιδιώτες στα σκουπίδια, ιδιώτες στο δημοτικό φωτισμό-ηλεκτρολογικά, ιδιώτες στο νερό, ιδιωτές και στη μονάδα αφαλάτωσης...
Θυμήθηκε τις Θερμοπύλες ο Δήμαρχος και τονίζει:
«Ουσιαστικά», επισημαίνει ο δήμαρχος Σικίνου Γ. Συρίγος, «στηριζόμαστε αρκετά στους ιδιώτες. Κι αυτό γιατί είμαστε μόνοι μας. Δεν ενδιαφέρονται οι της κεντρικής πολιτικής σκηνής για τους μικρούς δήμους, και δη νησιωτικούς, διότι δεν έχουν να "αντλήσουν" κάτι πολιτικά».
«Το παλεύουμε. Φυλάττουμε "Θερμοπύλες". Το μεγάλο πρόβλημα είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Να τους κρατήσουμε. Να μη φύγουν από τα νησιά. Είναι ένας αγώνας συνεχής», καταλήγει.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!!!!!