24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
16 Ιανουαρίου 2012Μπήκε στον προεκλογικό αγώνα από μόνος του ο Γιώργος Παπαβασιλείου.  Με πολιτικό λόγο που σφάζει μίλησε. Με ακόμα ένα κείμενό του ο πολυγραφότατος Παπαβασιλείου δίνει γροθιά στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που αυτό και μόνο αυτό, έριξε την Ελλάδα στο πάτο του βαρελιού (κουβέντα για την κυβέρνηση ΝΔ). Βέβαια, ο Γιώργος Παπαβασιλείου ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου είπε ότι 3,000 ευρώ φθάνουν να στηρίξει ο Δήμος τους συμπολίτες μας που πεινάνε αλλά και στάθηκε δίπλα στον βουλευτή που είπε ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο (Κώστας, ο ψύχραιμος)  και ο οποίος είχε  το θράσος να θέλει να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Αγωνιστών την ημέρα επετείου της Απελευθέρωσης της Άρτας.  Τα ΟΧΙ τα λένε οι πράξεις και όχι τα γραπτά. 

Να του υπενθυμίσουμε ότι αν θέλει να λέγεται Έλληνας τουλάχιστον να αλλάξει το προφίλ του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο γιατί μάς ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπουμε αποστολέα τον ..... Giorgos Papavasiliou


Ακολουθεί το κείμενο του σωτήρα που θα ζητήσει σύντομα την ψήφο σας ξεχνώντας ότι τα ΟΧΙ τα λέμε με τις πράξεις μας και όχι με τα γραπτά μας:


H ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
Γιώργος Παπαβασιλείου π. Νομάρχης Άρτας
Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αρταίων

Είναι απ΄όλους πλέον αποδεκτό, ακόμα και από του διεκδικητές της Προεδρίας του Κινήματος, ότι η οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία, οδήγησε στην εμπέδωση του πιο άδικου και κοινωνικά ανάλγητου φορολογικού καθεστώτος που έχει εφαρμοσθεί ποτέ στη Χώρα μας.
 Αντί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη του κομματικού κράτους για βολέψει τους ημέτερους, εξασφαλίζοντας έσοδα, που χάνονται από τα κρατικά ταμεία, το οικονομικό επιτελείο επέλεξε να δώσει άφεση αμαρτιών σε χιλιάδες έχοντες και κατέχοντες με ρυθμίσεις μείωσης του τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος, πού οδηγούν σε λιγότερες εισφορές.
 Παράλληλα αντί να μεριμνήσει για την ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τα σκληρά μέτρα λιτότητας της μνημονιακής πολιτικής, επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου φορολογική υστερία κατά των μισθωτών και συνταξιούχων χωρίς έλεος  και χωρίς τέλος ακόμα και για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Περικοπές ακόμα και στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων λόγω….τεκμηρίων διαβίωσης, μείωση μισθών ακόμα και σε χαμηλόμισθους με την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας και την καθιέρωση χαμηλότερου αφορολόγητου, επαχθές χαράτσι μέσω ΔΕΗ με προκλητικό εκβιασμό διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς διακρίσεις, νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ για 1,5 εκατ. απόμαχους της εργασίας, εξουθένωση των πολιτών από την περικοπή δαπανών στην Υγεία και επιβάρυνση των ασφαλισμένων  στον ΟΠΑΔ,  που θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το ποσό της επίσκεψης στους γιατρούς και τα φάρμακα, χωρίς να τους ρωτήσει εάν έχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ μεθοδεύεται  και η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε πρωτότυπα φάρμακα.
Ύστερα από δύο χρόνια ακραίας λιτότητας, που καταδίκασε την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δημοσιονομικό έλλειμμα αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Η αντιαναπτυξιακή συνταγή της οικονομικής πολιτικής οδηγεί σε αδιέξοδο, οι θυσίες του ελληνικού λαού πηγαίνουν χαμένες, αφού ανατροφοδοτείται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και η πρωτοφανής συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της ιδιωτικής κατανάλωσης, θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της ανεργίας, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Οδεύουμε ολοταχώς στην απαξίωση του βιοτικού μας επιπέδου, με τους μισθούς , όσων έχουν το προνόμιο να εργάζονται- ένας σε κάθε οικογένεια- να δέχονται τη μία περικοπή μετά την άλλη. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, εργασιακή εφεδρεία τριτοκοσμικές καταστάσεις στην απασχόληση, ξεθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.  Τα ίδια και χειρότερα για τους συνταξιούχους, που βλέπουν τα πενιχρά «χαρτζιλίκια» τους να περικόπτονται συνεχώς.
 Κατάντησαν ένοχοι για την πτώχευση της Ελλάδας όλοι όσοι με τον ιδρώτα τους αντιμετωπίζονται σήμερα από την κάθε λογής εξουσία ως «βαρίδια», «διεφθαρμένοι», «κοπρίτες» και αυτό δεν είναι μόνο θλιβερό αλλά και κοινωνικά απάνθρωπο. Η αιτιολογία του «μαζί τα φάγαμε» δεν αποτελεί άλλοθι για τη ληστρική τους επιδρομή στους μεροκαματιάρηδες και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι επιτέλους η ώρα να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία για να μάθει ο λαός ποιοί τον Κυβερνούν και ποιοί πλούτισαν σε βάρος του και να επιβληθούν κυρώσεις. Είναι η ώρα οι «φοροκλέπτες» να τιμωρούνται και όχι να συλλαμβάνονται διακριτικά και την επομένη της δικάσιμου να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά να παραμένουν και ανώνυμοι. Είναι η ώρα οι λαθρέμποροι να τιμωρούνται και όχι να απαλλάσσονται με ερμηνευτικές εγκυκλίους.
Δεν γίνεται μονίμως οι μεγαλόσχημοι, να τη βγάζουν καθαρή και ο μεροκαματιάρης, ο μισθωτός, οι συνταξιούχος, ο ανάπηρος και ο πολύτεκνος να είναι το μόνιμο υποζύγιο των βαρών ενός σπάταλου , διεφθαρμένου, αναξιόπιστου και αναποτελεσματικού  κράτους.
Είναι απαράδεκτο το κράτος να κλέβει συνειδητά τους πολίτες, στην προσπάθειά του να αποκομίσει έσοδα για να κλείσει τις τρύπες που έχουν προκαλέσει στον προϋπολογισμό η αστοχία των  ακραίων μέτρων που εφαρμόζονται και η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να χτυπήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.
Τα νέα εκβιαστικά διλήμματα που θα έχουν τη μορφή της απειλής εξόδου από το ευρώ, εάν δεν γίνουν δεκτά νέα μέτρα, είναι καιρός να  πάρουν τέλος. Και αυτό θα γίνει με την έκφραση του ελληνικού λαού το ταχύτερο δυνατό. Για να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική που θα έχει τη δική του νομιμοποίηση. Μια πολιτική απαλλαγμένη από το σκληρό πολιτικό κατεστημένο που διαχειριζόταν το πελατειακό κράτος, που διασφάλιζε στους πάτρωνές του μια ευρεία συναίνεση και ευημερούσε  με τη βοήθεια των πλούσιων χορηγών του, με πυλώνες του τα συμφέροντα που κέρδιζαν χάριν της τεχνογνωσίας της διαπλοκής.
Στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία έχει καταρρεύσει και αναζητούνται  πολιτικές παρουσίες με διαφορετική αντίληψη και  αξιόπιστη πρόταση για ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ανοικτής κοινωνίας, με περισσότερη δικαιοσύνη, αξιοκρατία και διαφάνεια.
Είναι η ώρα ο πολιτικός και δημόσιος διάλογος να επικεντρωθεί σε μια ουσιαστική πρόταση οικονομικής ανάκαμψης  όχι με ανθρώπους πένητες και χρεωκοπημένες επιχειρήσεις. Μια πρόταση που δεν θα ευημερούν οι δείκτες της αποτυχημένης μνημονιακής αντίληψης  και θα δυστυχούν οι άνθρωποι.
 Εάν υιοθετηθούν  νέα μέτρα  η χώρα θα οδηγηθεί ταπεινωμένη και απαξιωμένη σε νέα «κατοχή» και σε οικονομική «υποδούλωση» για πολλά χρόνια. Υπάρχουν πατριώτες ακόμα στην πολιτική που θα πουν ΟΧΙ. Και η απόφαση αυτή θέλει τη στήριξη της κοινωνίας.