24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
20 Φεβρουαρίου 2012

Κανένας δεν πατάει στα Γιάννενα για την αυριανή επέτειο απελευθέρωσης, μόνο ένας μπάτσος.

Ούτε Πρόεδρος, ούτε υπουργοί στα Γιάννενα

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, καταγόμενος από την Κόνιτσα και πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων», όπως ενημερώθηκαν από χθες οι τοπικές αρχές.

Η επιλογή του κ. Οικονόμου, ενός μη πολιτικού στελέχους, φανερώνει και την τάση που υπάρχει να μην εκτεθούν υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επίσης δεν θα έρθει στα Γιάννενα, σε επεισόδια και περιστατικά σαν αυτά των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Ενδεικτικό πάντως της διαφοράς των φετινών από τις περσινές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, είναι ότι στα 98α Ελευθέρια, πέρυσι, είχαν έρθει δύο «πρωτοκλασάτα» στελέχη της κυβέρνησης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος από πλευράς ΝΔ, φέτος η εκπροσώπηση είναι πολύ πιο περιορισμένη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου ήταν και στις περσινές εκδηλώσεις με την ιδιότητα του αρχηγού της αστυνομίας, οπότε και τιμήθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου και την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να γίνουν την προσεχή Τρίτη, από οργανωμένες ομάδες, συνδικαλιστικούς φορείς κ.λπ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, καθώς η αστυνομία φοβάται περισσότερο κάποια ανεξέλεγκτη εξέλιξη τυχόν διαμαρτυριών.
«Χ» με ακροδεξιό «άρωμα»
Μια τέτοια ήταν και το προχθεσινό περιστατικό στα γραφεία των βουλευτών Ιωαννίνων. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από τα γραφεία και χθες το πρωί «ανέλαβαν την ευθύνη» με ανακοίνωση. Οι «Απελπισμένοι και εξοργισμένοι Γιαννιώτες» «διέγραψαν» τις ταμπέλες των γραφείων με μπλε σπρέι και έγραψαν τη λέξη «προδότης». Τόσο το «Χ» που χρησιμοποιούν όσο και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι «απελπισμένοι και εξοργισμένοι» παραπέμπει στην άκρα δεξιά. Αφενός, στην παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση που έδρασε τον Εμφύλιο υπό τον Γρίβα, αφετέρου, ατάκες όπως «δεν ανήκουμε σε κόμμα-παράταξη-χώρο-κίνημα. Ανήκουμε στους εαυτούς μας και στην πατρίδα που μας γέννησε (αν αυτό χωράει στη λογική σας)» και «η ρωμιοσύνη δεν πουλιέται».
Έξω από τα γραφεία έγραψαν και τη λέξη «προδότες» ενώ στην ανακοίνωση καταγγέλλουν και τα κόμματα της Αριστεράς: «Ενώ μπορείτε παραιτούμενοι μαζικά να διαλύσετε τη βουλή και να πάμε σε εκλογές δεν το κάνετε» τονίζουν. Στο στόχαστρό τους βασικά είναι τα κόμματα που υπέγραψαν το νέο μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ.