24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
1 Φεβρουαρίου 2012

Τοκογλύφοι πίσω από τις αυτοκτονίες στην Κρήτη;Ποιοι Ηπειρώτες είναι πίσω από τις 24 off shore εταιρείες; Θα τους μάθουμε ποτέ ή θα τους καλύψει το κόμμα τους;

Είναι απίστευτο. Κι όμως είναι αλήθεια. Προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που επεξεργάζεται το διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ. Εικοσιτέσσερις από τις χιλιάδες offshore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, βρίσκονται στην Ήπειρο!

Ο έλεγχος των συγκεκριμένων εταιρειών θεωρείται εξαιρετικά δύσκολος, ενώ για πολλά χρόνια δεν υπήρχε βούληση να τις αγγίξει κανείς. Τώρα το ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, αφού υπάρχουν στοιχεία για το ποιες είναι, σε ποια περιφερειακή διεύθυνση βρίσκονται και σε ποια Δ.Ο.Υ υπάγονται.

Ωστόσο υπάρχουν και καλοί γνώστες της κατάστασης που αναφέρουν ότι το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε εθνικό επίπεδο και θα λυθεί μόνον αν το θελήσει η Ευρωπαική Ένωση.

Έχοντας ως βάση το νόμο του 2010 ο οποίος αναφέρει ότι οι off shore εταιρείες οφείλουν να μεταβιβαστούν σε φυσικά πρόσωπα, στόχος των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί πόσες από τις 18.310 εταιρίες δεν έχουν μεταβιβαστεί, τι φόρους χρωστάνε και σε περίπτωση που μεταβιβάστηκαν να αποσαφηνιστεί αν αυτοί που αγόρασαν τα ακίνητα των εταιριών είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τις 24 offshore της Ηπείρου οι περισσότερες έχουν έδρα το Λιχτενστάιν. Οι...κλάδοι που δραστηριοποιούνται είναι τα ακίνητα, οι μετοχές επιχειρήσεων και τα σκάφη.

Πρόκειται για εταιρείες που έχουν συσταθεί σε φορολογικούς παραδείσους, οι οποίοι προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους προνόμια και πλεονεκτήματα. Και φυσικά σε offshore δεν προχωρούν μικρομεσαίοι, υπάλληλοι ή αγρότες!

Από το Epirus Post