24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Μαρτίου 2012

Το ανεξάρτητο CNN του αααααρρρρρρρρααααααααααααααα Γιιάαααααααααανννννν
πανηγυρίζει.

 Συνεργασία Δ. Αρταίων με Ενορία Αγ. Δημητρίου για τη διοργάνωση συσσιτίων απόρων   [7.3.12]
 
Στη συνεργασία του Δήμου Αρταίων με την Ενορία Αγίου Δημητρίου για τη διοργάνωση συσσιτίων απόρων, αναφέρεται ρεπορτάζ του «ipirotikovima.gr» που υπογράφει η Ειρήνη Κατσούλα. Αναδημοσιεύουμε: Συνάντηση για συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αρταίων και της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου για τη διοργάνωση συσσιτίων απόρων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο δημαρχείο της Άρτας. Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βίκυ Βασιλάκη και ο προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου πατήρ Βασίλειος Τρομπούκης συζήτησαν το θέμα συνεργασίας του δήμου με την Ενορία του Αγ. Δημητρίου για τη διοργάνωση συσσιτίων. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται από τον πατέρα Βασίλειο εδώ και εφτά χρόνια, μια προσπάθεια που βρήκε πολλά εμπόδια στο δρόμο, εμπόδια που καθυστερούσαν την υλοποίησή της.
Ο πατήρ Βασίλειος ζήτησε μέσα από τη συνάντηση αυτή, ο δήμος να γίνει συνδιοργανωτής της προσπάθειας αυτής, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια και τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα! «Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα! Ναι μεν η οικονομική κατάσταση των δήμων δεν είναι καλή, μα χρήματα για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και οφείλουμε να τα διαθέσουμε για έναν τέτοιο αγαθό σκοπό, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που στερούνται ακόμα και ένα πιάτο φαί», δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων όταν άκουσε την πρόταση του πατέρα Βασιλείου. Θα διανέμονται στο κτίριο πίσω από την Αγία Σοφία
Τα συσσίτια θα μοιράζονται σε πακέτο στο κτίριο που ανήκει στην Ενορία του Αγ. Δημητρίου - το οποίο είναι υπό κατασκευή- πίσω από την Αγία Σοφία. Οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου ολοκληρώνονται και όπως φαίνεται και στη διπλανή φωτογραφία, αυτή τη στιγμή τοποθετούνται τα πλακάκια. Το φαγητό θα μοιράζεται σε πακέτα για να το παίρνει ο κόσμος μαζί του, δεν θα μένει εκεί να φάει. Μάλιστα, μια πρώτη σκέψη είναι να αναγράφεται πάνω στα πακέτα με τα τρόφιμα ένα λογότυπο που να δηλώνει τη συνεργασία του Δήμου Αρταίων με την Ενορία του Αγ. Δημητρίου.    
Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, θα γίνουν στον πάνω όροφο αργότερα και τρία δωμάτια ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται ομιλητές και επίσημοι επισκέπτες. Κάτι που μπορεί μέσω της επικείμενης συνεργασίας να αξιοποιηθεί και από το δήμο Αρταίων.
Επιτακτική ανάγκη τα συσσίτια
Επιτακτική ανάγκη για την Άρτα χαρακτηρίζει τη διοργάνωση συσσιτίων ο πατήρ Βασίλειος Τρομπούκης. « Πριν από εφτά χρόνια που ξεκινήσαμε την προσπάθεια για συσσίτια στην Άρτα όλοι μας έλεγαν ότι η πόλη μας δεν έχει ανάγκη συσσιτίων, τώρα όμως με λύπη μας βλέπουμε ότι τελικά ήμασταν προφητικοί. Έχουμε καταγράψει μέχρι στιγμής περίπου τριάντα άτομα που επί καθημερινής βάσεως έχουν ανάγκη συσσιτίου. Η Ενορία του Αγ. Δημητρίου είναι ήδη οργανωμένη για να πραγματοποιήσει τα συσσίτια: έχει το κτίριο και τους εθελοντές, το ανθρώπινο δυναμικό να τα πραγματοποιήσει, χρειαζόμαστε όμως και την ενίσχυση του Δήμου Αρταίων αφού τα μοναδικά μας έσοδα προέρχονται όλον αυτόν τον καιρό από το παγκάρι του ναού».
Να γίνει πρώτα η κουζίνα
Αρχικά, στόχος του δήμου είναι να συνεισφέρει οικονομικά με ένα ικανοποιητικό ποσό χρημάτων για τον εξοπλισμό της κουζίνας και για να ετοιμαστεί πλήρως το κτίριο ώστε να αρχίσουν τα συσσίτια. Για το λόγο αυτό ο δήμος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί για να πραγματοποιήσει τη συνεργασία αυτή και φυσικά το θέμα θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθεί η οριστική απόφαση. Στη συνέχεια, ο Δήμος, όπου μπορεί, θα συνεισφέρει με τρόφιμα, με χορηγούς και ό,τι άλλο χρειαστεί.
Θετικός ο Δήμαρχος Αρταίων
Με «θετικό μάτι» βλέπει τη συνεργασία αυτή μεταξύ Δήμου και Ενορίας Αγ. Δημητρίου, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης. «Θέλουμε να εγκαινιάσουμε μια συνεργασία με την εκκλησία, με την Ενορία του Αγ. Δημητρίου, ώστε να προσφέρουμε στην κοινωνία συσσίτια και ό,τι άλλο χρειάζεται. Στόχος δεν είναι η προβολή αλλά η προσφορά στην κοινωνία. Σκοπεύαμε κι εμείς ως δήμος να κάνουμε συσσίτια, μα αφού ο πατήρ Βασίλειος είναι ήδη οργανωμένος για αυτόν τον σκοπό, δεν βλέπω το λόγο να μην βοηθήσουμε την προσπάθεια αυτή…Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί του. Θα θέσουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αν και πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουν για τη συνεργασία αυτή, δεδομένου ότι μοναδικό κίνητρο γι’ αυτήν αποτελεί η προσφορά φαγητού και γενικότερης βοήθειας στον κόσμο της Άρτας που το έχει ανάγκη στις δύσκολες αυτές ημέρες!»
Επικείμενη συνεργασία και με την Αντιδήμαρχο Αρταίων
Και με την Αντιδήμαρχο Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη επιθυμεί να συνεργαστεί ο πατήρ Βασίλειος Τρομπούκης στη συγκέντρωση και διανομή ρουχισμού. Η ενορία έχει στην κατοχή της ένα ακόμη κτίριο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπάρχουν σε αυτό τα ψυγεία διατήρησης των τροφίμων για τα συσσίτια, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν και ράφια για να συγκεντρώνονται ρούχα τα οποία θα διανέμονται σε όσους το έχουν ανάγκη. Καρποφόρα αναμένεται να είναι λοιπόν η επικείμενη συνεργασία μεταξύ Δήμου Αρταίων και Ενορίας Αγ. Δημητρίου!