24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
15 Μαρτίου 2012

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού κλείνει Κέντρα ΝεοσυλλέκτωνΓια κλείσιμο πάει και  το Κέντρο Νεοσύλλεκτων Άρτας. Με αυτά και τα άλλα η Άρτα τελικά δεν θα έχει στρατόπεδο αφού όπως λένε οι αρμόδιοι τα στρατόπεδα σε διάφορες περιοχές  εξυπηρετούσαν τοπικιστικά συμφέροντα! Ακούει κανένας βουλευτής ή είναι απασχολημένοι με τις εκλογές ο Ψύχραιμος, ο Σωτήρας και το Καλό Παιδί;
 
  Από την αναδιοργάνωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων που επί πολλά χρόνια φύτρωναν χωρίς σαφή λόγο και αιτία σε διάφορες περιοχές απλώς και μόνο για την εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων σχεδιάζει να ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Νέας Δομής Δυνάμεων το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Η προσπάθεια γίνεται αθόρυβα και ο στόχος είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να έχει γίνει μία καθαρή καταγραφή όλων των μονάδων, μικρότερων και μεγαλύτερων, με παράλληλη επισήμανση του κόστους λειτουργίας τους και του κέρδους από το κλείσιμο και τη συγχώνευση πολλών εξ αυτών (όπως π.χ των Μονάδων Επιστρατεύσεως).

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του τεράστιου κόστους (κατ' επιταγήν και της τρόικας), αλλά και η ενίσχυση των προκεχωρημένων μονάδων, ιδιαίτερα στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», από τα 14 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα για τον Στρατό Ξηράς, η ηγεσία του ΓΕΣ θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερα από 10 ή το πολύ 11.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το κέντρο στην Κόρινθο, το μεγαλύτερο όλων με χωρητικότητα περίπου 2.000 ατόμων, που είχε διαταχθεί να κλείσει επί υπουργίας του κ. Ευ. Βενιζέλου.

Στην απόφαση είχε επιμείνει και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης παρά το υψηλό προσωπικό κόστος για τον ίδιο μιας και ο Νομός Κορινθίας είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Ωστόσο, υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις και το ΚΕΝ Κορίνθου μάλλον θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι τα ΚΕΝ σε Αρτα σε Γιάννενα θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως επίσης και αυτά των Γιαννιτσών, των Γρεβενών (που είναι μεν καλοδιατηρημένο, αλλά μικρό), καθώς και του Αργους Ορεστικού.

Το τελευταίο περιλαμβανόταν στη λίστα κατάργησης και επί υπουργίας Βενιζέλου, αλλά είχε υπάρξει έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου που εκλέγεται στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση τοπικών παραγόντων της Καστοριάς (που επισκέφθηκαν και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλο) στο κλείσιμο του κέντρου είναι και πάλι σφοδρότατες, βασιζόμενες σε παλαιοκομματικό σκεπτικό.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την παραμονή των ΚΕΝ σε Μεσολόγγι, Λαμία, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο (σσ. είναι του Μηχανικού), Θήβα, Αυλώνα και Μαυροδένδρι.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι να τα κενεις τα ΚΕΝ και τα Παπακώστα όταν έχεις τα στρατοπεδα του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ,του ΚΚΕ του ΛΑΟΣ κλπ. ξερεις πόσοι στρατευσιμοι υπηρετουν εκεί;
Πολλοί δε, εξ αυτών υπηρετούν ταυτόχρονα και σε δυό στρατόπεδα για παράδειγμα πρώι, να σου πω, στο λόχο διοικησης του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο και το βράδακι "γερμανικό" στη ΝΔ στο καφενείο ...

Εχει στρατόπεδα η Αρτα κια συ στεναχωριέσαι για το ΚΕΝ ....