24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
13 Μαρτίου 2012Όποιος δεν υποστηρίζει την πολιτική της κατοχής και της καταστροφής της Ελλάδας για τον βουλευτή Τσιρώνη,  είναι λαϊκιστής, εθνικιστής και λάτρης της εξαθλίωσης. Καλά κάνεις, Δημητράκη. Δεν φθάνει που συμμετείχες στην παράδοση της χώρας, βγαίνεις κι από πάνω τώρα φορώντας τον μανδύα του σωτήρα.

Ομιλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας κ. Δημήτρη Τσιρώνη στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου 2012:

Συντρόφισσες και σύντροφοι, δυόμιση χρόνια τώρα που η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εμείς οι βουλευτές σηκώσαμε ένα πολύ βαρύ φορτίο, αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν, αναλάβαμε περισσότερες ευθύνες απ' αυτές που αναλογούσαν στην παράταξή μας. Δεν είπαμε όχι στην ευθύνη, δεν λυγίσαμε, δεν γονατίσαμε συντρόφισσες και σύντροφοι, βάλαμε με προσωπικό και πολιτικό κόστος τα στήθη μας μπροστά για τη χώρα, για την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, για τα παιδιά μας.
Δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, συντρόφισσες και σύντροφοι.
Η κρίση έφερε το μνημόνιο.
Δεν έφερε η δανειακή σύμβαση την κρίση.
Η κρίση έφερε την δανειακή σύμβαση.
Δεν έφεραν τα μέτρα την κρίση.
Η κρίση έφερε τα μέτρα.
Αυτή είναι η αλήθεια. Μια κρίση που προϋπήρξε, που προηγήθηκε των εκλογών του 2009.
Συνεπώς τέτοιου είδους διλήμματα Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο είναι ψευδεπίγραφα, είναι ψευτοδιλήμματα, πλασματικά και αποπροσανατολιστικά, δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Τα πραγματικά διλήμματα του ελληνικού λαού είναι άλλα. Η Χώρα έχει χωριστεί λίγο ή πολύ σε δύο μέρη.
Από τη μια πλευρά είναι οι δυνάμεις της ευθύνης, του πατριωτισμού, του δημοκρατικού εξορθολογισμού, οι δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα στο ευρώ.
Από την άλλη πλευρά είναι οι δυνάμεις του εθνικισμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που αγωνίζονται για μια Ελλάδα της δραχμής, της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης.
Τα προβλήματα της χώρας, η κρίση, επέτρεψε τη συγκρότηση ενός διαφορετικού μετώπου, ενός μετώπου ευθύνης απέναντι σ' αυτή την κρίση. Επέτρεψε την εξάλειψη τη πόλωσης και τη συγκρότηση, μιας κυβέρνησης συνεργασίας και συνευθύνης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Η εξάλειψη της πόλωσης δεν συνεπάγεται και εξάλειψη της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης των κομμάτων, μπορεί όμως να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας από κοινού.
Πρωταρχικό μέλημα του Κινήματός μας πρέπει να είναι, οφείλει να είναι η χώρα.
Πρώτος στόχος είναι η αποκατάσταση του κύρους της Χώρας στο εξωτερικό.
Δεύτερος στόχος είναι η ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της Χώρας και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος να ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που κερδίζουμε.
Τρίτος στόχος η συγκρότηση ενός αξιόπιστου και σοβαρού Κράτους, που να σέβεται πραγματικά τον κάθε πολίτη και τις ανάγκες του.
Ο κόσμος θα εμπιστευτεί αυτούς που όχι απλά έχουν ιδέες ή προτάσεις, αλλά αυτούς που δίνουν λύσεις, αυτούς που δίνουν λύσεις στα προβλήματα, στην καθημερινότητα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.
Στην πορεία μας αυτή, συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν μπορούμε να πορευτούμε χωρίς καμιά δόση αυτοκριτικής, χωρίς να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τις αδικίες που δημιουργήσαμε.
Όπως για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2009 υπήρξε καθυστερημένη αντίληψη της κατάστασης, υπήρξε καθυστερημένη αντίληψη στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, με αποτέλεσμα η ήδη βεβαρημένη κατάσταση να επιβαρυνθεί δραματικά.
Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο θα διερωτηθεί κάποιος; Δεν ξέρω. Θα ξεκινούσαμε όμως από καλύτερη αφετηρία, με καλύτερες προϋποθέσεις.
Μέσα σ’αυτό το πολύ βαρύ φορτίο που είχαμε και έχουμε για τη Χώρα, σε μια χώρα που αγωνίζεται να μην γονατίσει, έχουμε παράλληλα και το φορτίο της μετεξέλιξης του Κινήματός μας, της αλλαγής ηγεσίας και των πολιτικών χαρακτηριστικών που θα καθορίσουν τον εκλογικό μας αγώνα.
Η Παράταξή μας, το Κίνημά μας οφείλει και πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να μετεξελιχθούμε σε ένα νέο ανανεωμένο, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Ένα Κίνημα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.
Δεν εγκαταλείπουμε τα οράματά μας και τις ιδέες μας επειδή η κρίση δοκίμασε τις αντοχές μας και τις ανοχές μας.
Ένα ανανεωμένο Κίνημα που υπερβαίνει τα χαρακτηριστικά ενός αρχηγικού και προσωποπαγούς κόμματος, με κατοχύρωση των τάσεων, των διαφορετικών απόψεων και της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Η ανανέωση μας πρέπει να είναι ριζική και ριζοσπαστική, με άνοιγμα σε ανθρώπους που θα έχουν μια δημόσια κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή πίσω τους.
Με άνοιγμα στη νεολαία με νέους όρους και προϋποθέσεις, Η αναπαραγωγή των χειρότερων προτύπων του ΠΑΣΟΚ στη Νεολαία πρέπει να περάσει οριστικά στο παρελθόν.
Να προχωρήσουμε επιτέλους σε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στο εκλογικό σύστημα, στο πολιτικό χρήμα και στο πόθεν έσχες των πολιτικών και των κομμάτων.
Ένα νέο εκλογικό σύστημα που δεν θα αναπαράγει το πελατειακό σύστημα, αλλά ούτε την εξάρτηση της εκλογής των πολιτικών από τα κάθε λογής συμφέροντα.
Την άλλη Κυριακή, συντρόφισσες και σύντροφοι, θα κληθούμε να εκλέξουμε τη νέα ηγεσία του Κινήματός μας. Με τη νέα ηγεσία θα πορευτούμε με αισιοδοξία τη διαδρομή μέχρι τις εκλογές.
Συντρόφισσες και σύντροφοι.
Εγώ είμαι αισιόδοξος, πιστεύω στη Νίκη, αρκεί να την πιστέψουμε όλοι μας.
Όλοι μαζί για τη Νίκη με τη νέα ηγεσία μας, με τη νέα μας αυτοπεποίθηση και σιγουριά.
Σας ευχαριστώ.