24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
24 Μαΐου 2012

ΠΑΣιιΟΟΟΟΚΚΚΚ ΡΕΕΕΕΕΕ

Οικόπεδο 4,6 εκατ. ευρώ στο Βερολίνο παζάρευε ο Άκης

Μέχρι και φάκελο για επενδύσεις στο εξωτερικό κατέσχεσαν οι ανακριτικές αρχές από τα αρχεία του πρώην υπουργού

Οικόπεδο 4,6 εκατ. ευρώ στο Βερολίνο παζάρευε ο Άκης
Αδυναμία στις επενδύσεις ακινήτων φαίνεται πως είχε ο πρώην υπουργός, όπως προκύπτει από τα κατασχεθέντα αποδεικτικά από τράπεζες, που εμπεριέχονται στον περίφημο μωβ φάκελο και εξετάζονται από τον ανακριτή.
Οι επιχειρήσεις Real Estate κέντριζαν το ενδιαφέρον του κ. Τσοχατζόπουλου, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές και δείχνουν πως η ροπή του πρώην υπουργού για επενδύσεις ακινήτων, είχε επεκταθεί και εκτός Ελλάδος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο μωβ φάκελος που βρίσκεται στα χέρια των αρχών περιέχει τέσσερις εκτυπώσεις από το Google earth, έναν χάρτη του Βερολίνου, δεκατρείς κατόψεις του χώρου, αλλά και τον προϋπολογισμό της επένδυσης σε οικόπεδο που το ύψος της, είναι πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο στο Βερολίνο, βρίσκεται στην οδό Michaaelkirchstrasse 16, μεταξύ ενός γηροκομείου και ενός ξενοδοχείου.
Το ενδιαφέρον του ήταν τόσο μεγάλο που βρέθηκαν μέσα στο φάκελο δυο σελίδες γεμάτες πληροφορίες για την περιοχή.
Το εύρημα αυτό όπως και τα άλλα στοιχεία, εξετάζονται ενδελεχώς από τον ανακριτή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για απλή καταγραφή μιας μελλοντικής επένδυσης ή αν όντως έχει σχέση με την υπόθεση που ερευνάται. Και αυτό γιατί ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι ξέπλενε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, επενδύοντας μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα σε Real Estate.
Όπως αναφέρουν τα «Νέα», στα κατασχεθέντα έγγραφα πλην εκείνων που αφορούν αντίγραφα των εμβασμάτων προς την Bluebell από όπου φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα για τα TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν ακόμη μία Λιβεριανή εταιρεία, την P&A Investment στο όνομα της οποίας προκύπτει ότι κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων.
Αντίστοιχα, στο γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την Torcaso, μεταξύ άλλων και τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που αφορούσαν δραστηριότητες της εταιρείας. Δεκάδες είναι τα έγγραφα επίσης που κατασχέθηκαν και αφορούν ενημερώσεις από τράπεζες του εξωτερικού, όπως από τις Bank of Austria, Deutsche Bank, Credit Lyonnais, UBS και Arab Bank Limited.
Οι Αρχές έχουν κατασχέσει επίσης στοιχεία που αφορούν την αλληλογραφία του εξαδέλφου του Α. Τσοχατζόπουλου και ήδη προφυλακισμένου Νίκου Ζήγρα με την ελβετική δικηγορική εταιρεία Niederer Kraft & Frey η οποία συνεργάζεται μόνο με… απαιτητικούς πελάτες.