24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
20 Ιουνίου 2012

Για αγριογούρουνα πήγε, αλλά πιάστηκε ο ίδιος στο… δόκανο!

Ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι οι παράνομοι «κυνηγοί» δεν παραιτούνται απ’ το αγαπημένο τους… σπορ, προκαλώντας σημαντική ζημιά στην άγρια πανίδα της περιοχής μας. Ευτυχώς μόνο που οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, κόβοντας την… όρεξη στους λαθροκυνηγούς!Το τελευταίο περιστατικό λαθροθηρίας που καταγράφηκε στην περιοχή μας, αφορούσε έναν άνδρα ο οποίος είχε στήσει νυχτερινό καρτέρι για αγριογούρουνα σε περιοχή της Χρυσαυγής στο Δήμο Σουλίου, στην οποία απαγορεύεται το κυνήγι.Τον παράνομο κυνηγό εντόπισαν επί τω… έργω μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και φυσικά τον συνέλαβαν, αφού η περιοχή όπου ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έχει οριστεί ως καταφύγιο περιορισμένης χρονικής διάρκειας και απαγορεύεται το κυνήγι αγριογούρουνου σ’ αυτήν.

Όλα τα… σύνεργα!
Ο λαθροθήρας με τη συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κατάλληλα τροποποιημένο το κυνηγετικό του όπλο, στο οποίο είχε προσαρμόσει ένα φακό, για νυχτερινή σκόπευση!Η καραμπίνα και άλλα σύνεργα που είχε μαζί του ο κυνηγός κατασχέθηκαν και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη άσκηση θήρας σε περίοδο καθολικής απαγόρευσής της και σε περιοχή όπου δεν επιτρέπεται, καθώς επίσης και για άσκηση θήρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Προειδοποίηση της Ε’ Κ.Ο.Η.
Δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις σε οτιδήποτε σχετίζεται με το παράνομο κυνήγι, από όπου κι αν αυτό προέρχεται, προειδοποιεί με χθεσινή της ανακοίνωση η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνει άλλους επίδοξους λαθροκυνηγούς. Παράλληλα, η Ε’ Κ.Ο.Η. χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά σημαντικό το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, κάτι που, όπως σημειώνει, αποδεικνύεται από τους 4.000 και πλέον ελέγχους, που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυνηγετικής περιόδου και από τις δεκάδες μηνύσεις που υποβλήθηκαν σε παραβάτες.Τέλος, επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσει να προσφέρει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με έργα και όχι με λόγια, με γνώμονα την προστασία της ίδιας της κυνηγετικής δραστηριότητας και φυσικά του θηραματικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης της».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Λαθροθήρας στη Χρυσαυγή Σουλίου