24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
18 Σεπτεμβρίου 2012

Νοσοκομείο Άρτα: Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν στα γραφεία τους τα μέλη της ΔιοίκησηςΜετά την κίνηση  να κλείσουν οι εργαζόμενοι  τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας στο γραφείο
του μέχρι να βρεθεί λύση για τους μισθούς που τους χρωστούσαν, μάθαμε ακριβώς όχι πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, αλλά πώς αντιμετωπίζει τους ασθενείς και τους πολίτες της Άρτας. Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας το θέμα ήταν αποστομωτική: "Κλείστε το".

«Ας δουλεύουν για όσο πληρώνονται. Μετά ας το κλείσουν....»! Αυτή είναι η κυνική απάντηση που δόθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από το γραφείο του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και αφορά στο Νοσοκομείο της Άρτας.
Την πρώτη φορά αποδέκτες της απάντησης ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που συναντήθηκαν με έναν εκ των διευθυντών του Υπουργικού Γραφείου.
Η δεύτερη ήρθε την ώρα που οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης, αποκλείοντας μάλιστα εντός αυτών τον Διοικητή και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ διαμηνύοντας ότι θα μείνουν εκεί ωσότου δοθεί λύση.
Τότε η βουλευτής του Νομού Όλγα Γεροβασίλη που ήταν στο χώρο του Νοσοκομείου επικοινώνησε με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας ζητώντας του να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να διατυπώσει εγγράφως προς το Νοσοκομείο Άρτας τις προθέσεις του Υπουργείου και τις προγραμματισμένες δράσεις που έχει επεξεργασθεί, ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργεί εύρυθμα και όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του να απολαμβάνουν πλήρη υγειονομική φροντίδα.
Η κ. Γεροβασίλη έκανε επίσης γνωστό ότι έχει σταλεί από τον Διοικητή εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο, σύμφωνα με την οποία « έχει καταστεί δύσχρηστη και επικίνδυνη η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, καθώς παρατηρούνται τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά, όπως γάζες, σύριγγες, καθετήρες, γάντια κ.λ.π.».
Η απάντηση κι αυτή την φορά υπήρξε κυνική. «Ας δουλέψουν όσο πληρώνονται. Μετά ας το κλείσουν...»
Ολόκληρος ο διάλογος περιγράφεται σε ανακοίνωση που δόθηκε από το γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη και έχει ως εξής: «Ο Διευθυντής μού απάντησε πως ασφαλώς και δεν πρόκειται να διατυπώσει τίποτε εγγράφως, καθώς οι προθέσεις της Κυβέρνησης διατυμπανίζονται σε όλους τους τόνους από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και πως όποιος δεν τις καταλαβαίνει, ας πάρει την ευθύνη της μη κατανόησής τους.
Σε ερώτησή μου για τις εφημερίες που είναι απαραίτητες να γίνονται και την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών φροντίδας υγείας που είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και απαιτεί ανελαστικά κονδύλια, μιας και δεν μπορεί να μπαίνει σε εκπτώσεις η ανθρώπινη υγεία και η ανθρώπινη ζωή, μου απάντησε κυνικά πως το νοσοκομείο θα λειτουργεί ανάλογα με τα λεφτά που έχει.
Και όταν του επανέλαβα πως δεν επαρκεί αυτό το ποσόν για να καλύπτονται με ασφάλεια οι εφημερίες, τα νυχτερινά και οι αργίες, απάντησε εμφατικά «ας δουλεύουν για όσο πληρώνονται και μετά ας το κλείσουν»!

Στοιχεία από το Epirus Post