24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
2 Δεκεμβρίου 2012

 Νοίκιασαν την πλατεία σε ιδιώτη για να την ξανανοικιάσει!
Τελικά, δεν αφήνουν μέρα να περάσει και να μην κάνουν κάτι που θα προκαλέσει την κοινή γνώμη και δεν θα οδηγήσει τους πολίτες, σε έντονο προβληματισμό, μη αποκλείοντας και τις πιο ακραίες σκέψεις.
Αίσθηση προκαλεί στην κεντρική πλατεία, το γεγονός ότι και στις 3 τα ξημερώματα, κάποιοι εργάζονται και στήνουν παράγκες και περίπτερα. Ρωτώντας μάθαμε το νέο… κόλπο που έστησε ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης, ο κυρ Βασίλης και άλλοι στενοί του συνεργάτες.
Νοίκιασαν την πλατεία σε ιδιώτη, αντί του ποσού των 7.000 ευρώ, όπως λένε. Την παίρνει ο ιδιώτης, (για την ακρίβεια δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) για να την νοικιάσει με την σειρά του σε άλλους, για να βγάλει το κόστος του ενοικίου του Δήμου και φυσικά το λογικό κέρδος… Δεν θα δουλέψει ο άνθρωπος, για την ψυχή της μάνας του… Γι’ αυτό βλέπουμε τις παράγκες που στήνονται στην πλατεία, για να στηθεί στην συνέχεια το… πανηγύρι.
Έχει ενδιαφέρον ποιος νοικιάζει την πλατεία στον ιδιώτη. Όχι ο Δήμος, που ανήκει η πλατεία και η όποια κίνηση θα απαιτούσε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η Κοινωφελής Επιχείρηση, η οποία θα διαχειριστεί και το έσοδο, που θα προκύψει. Για να δείξουν λαϊκοί και ότι τάχα νοιάζονται για τους πολίτες, λένε σ’ όποιον τους ρωτάει, ότι το συγκεκριμένο ποσό θα το διαθέσουν σε κλαρίνα και μπουζούκια, για να έχει η πόλη εορταστικό χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες.
Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν πουθενά. Κανένας αιρετός στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, δεν έχει διανοηθεί να κάνει τέτοια πράγματα, χωρίς την όποια απόφαση, όπως άλλωστε απαιτείται.
•Να νοικιάζει δηλαδή χώρο που ανήκει στο Δήμο η Κοινωφελής Επιχείρηση και κανένας να μην αντιδράει.
•Να παραχωρείται η κεντρική πλατεία, για χρήσεις που κανένας δεν γνωρίζει και να μην υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
•Να διαχειριστεί το έσοδο της πλατείας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, την στιγμή που το έσοδο δεν της ανήκει.
Αν βέβαια υπάρξει ευαισθησία απ’ την πλευρά του Εισαγγελέα, τότε μπορεί να μάθουμε κι εμείς περισσότερα.
www.gnomiartas.gr