24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
14 Ιανουαρίου 2013

Θα επιβεβαιώσουν
ότι οι τοπικοί φορείς δεν
ενδιαφέρονται καθόλου
για την ανάπτυξη της Άρτα…
Υποθετικό το ερώτημα, αλλά μπορεί και να παραμονεύει ο κίνδυνος που εμπεριέχει.
-Αν ένα εργοστάσιο που δημιουργήθηκε στην Άρτα, για να λειτουργήσει με βάση το τοπικό προϊόν αναγκαστεί να λειτουργήσει με εισαγωγή πορτοκαλιών απ’ το Ισραήλ για παράδειγμα τι μπορεί να συμβαίνει;
-Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου να βρίσκονται δίπλα στο πορτοκάλι και να κάνουν αγώνα δρόμου, για να φέρουν προϊόν απ’ το εξωτερικό, λόγω διαστροφής ή θα αναγκαστούν να το κάνουν αυτό, γιατί εδώ στην Άρτα, κανένας δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα προωθηθεί η παραγωγή, αλλά για το πώς οι εκπρόσωποι των αγροτών θα προωθήσουν το δικό τους συμφέρον;
Τα δυό σημαντικά ερωτήματα που παραπάνω θέτουμε, δεν μας ήρθαν έτσι τυχαία στο μυαλό μας και είπαμε να τα κάνουμε θέμα, για να… καταπολεμήσουμε την Σαββατιάτικη χαλάρωση.
Δυστυχώς. Υπάρχει επιχειρηματίας, ο οποίος έβαλε τα ωραία του λεφτά και επένδυσε στην Άρτα και για να προμηθευτεί την πρώτη ύλη απ’ την περιοχή, συναντάει πλείστες όσες δυσκολίες και κάποιοι εκ των εκπροσώπων των αγροτών, του διαμηνύουν ότι είναι απαγορευτικό να προμηθευτεί πορτοκάλια, αν δεν λειτουργήσει και αυτός με τους νόμους της Άρτας… Πως λέμε τους νόμους της αγοράς, τους νόμους της μαφίας ή κάτι ανάλογο.
Και δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος, να κάνει τις επιλογές του… Θα εισάγει πορτοκάλι, από άλλη χώρα, για να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις και τα συμβόλαια που έχει υπογράψει και την επόμενη χρονιά, θα δει με ποιους όρους θα εργαστεί.
Δυστυχώς, αυτή είναι η Άρτα και οι εκπρόσωποι των αγροτών, που τάχα κόπτονται για την πρόοδο και την προκοπή της περιοχής.
Βεβαίως θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία να αποκαλύψουμε τις επόμενες ημέρες και φυσικά, έχουμε και την διάθεση και την δυνατότητα να γράψουμε, ονόματα και διευθύνσεις…
gnomiartas.gr